Süt Üreticileri Birliği başkanlığına Dibek seçildi

Çorlu ve Marmara Ereğlisi Süt Üreticileri Birliği'nin Genel Kurulu önceki gün yapıldı.

Çorlu 5.07.2012 21:26:00 0
Süt Üreticileri Birliği başkanlığına Dibek seçildi

Çerkezköy Haber - Çorlu ve Marmara Ereğlisi Süt Üreticileri Birliği'nin Genel Kurulu önceki gün yapıldı. 

 

GENEL KURUL YAPILDI

 

Çorlu Ziraat Odası Toplantı Salonunda yapılan genel kurula Çorlu Ziraat Odası Başkanı Recep Şişman ve Tarım İlçe Müdür Vekili Binay Gür de katıldı. Divan Başkanlığına Süt Üreticileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu üyesi Teyfik Keskin seçilirken, katip üyeliklere de Özcan Ocaktan ve Halit Günay seçildi. Kongrede konuşan geçici Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Dibek kuruluş amaçlarından ve küçük süt üreticilerinin düştüğü zor durumlardan bahsetti.

 

BİRLİKTEN KUVVET DOĞAR

 

Amaçlarının 49 kurucu üye ile bir araya gelerek 5200 sayılı Tarımsal Üretici Birlikleri Kanununun da öngörülen süt üretimini talebe göre planlamak olduğunu belirten Dibek "Birliğimiz, ürün kapasitesini iyileştirmek için kuruldu. Bunun yanı sıra pazara geçerli norm ve standartlara uygun ürün sevk etmek ve ürünlerin ulusal ve uluslar arası ölçekte pazarlama gücünü arttırıcı tedbirler almak amacını taşıyor. Süt üreticilerinin yanında olacağız. Üreticilerimizden isteğimiz yeni kurulan süt üreticileri birliğine sahip çıkmaları ve üye olmak isteyen süt üreticilerinin Çorlu Ziraat Odasındaki büroya gelerek üye olmalarıdır. Birlikten kuvvet doğar" dedi.

 

BAŞKANLIĞA DİBEK SEÇİLDİ

 

Yapılan seçimde Çorlu ve Marmara Ereğlisi Süt Üreticileri Birliği'nin başkanlığına 4 yıl süreyle Niyazi Dibek, Başkan Yardımcılığına Hüseyin Tosun, yönetim Kuruluna Haşim Aydemir, Halim Uçan ve Sezai Sakaroğlu seçildi. Niyazi Dibek işlerinin zor olduğunu ama başarmaktan başka çarelerinin olmadığını ifade ederek, birliği en iyi yerlere getirmenin hedeflerinin başında geldiğini belirtti.

 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10