“Hiçbir düşünce şiddetle ve kıyımla sona ulaşamaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Candan Yüceer Başbağlar Katliamını yıldönümünde yaptığı açıklamada, hiçbir fikir ve düşüncenin şiddetle ve kıyımlarla sona ulaşamayacağını belirterek “

Bölgede Gündem 5.07.2012 21:39:00 0
“Hiçbir düşünce şiddetle ve kıyımla sona ulaşamaz”

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Candan Yüceer Başbağlar Katliamını yıldönümünde yaptığı açıklamada, hiçbir fikir ve düşüncenin şiddetle ve kıyımlarla sona ulaşamayacağını belirterek “Sivas’ta yaşanan vahşetten 3 gün sonra Başbağlar’da 33 yurttaşımızın katledilmesi, kabul edilebilir bir olay değildir” dedi.

 KÖTÜ NİYETLİ ZİHNİYETİN OYUNU
Başbağlar’da yaşanan katliamın daha önce yaşanan olaylarla olduğu gibi ülkeyi karıştırmak, insanları ayrıştırmak ve kardeşi kardeşe kırdırmak isteyen kötü niyetli zihniyetlerin planladığı bir oyun olduğunu belirten Yüceer “Bu kirli oyuna karşı ülkemizde yaşayan insanların uyanık olması, birlik beraberlik ve kardeşlik kavramlarını zedeleyecek her türlü girişimi canla başla engellemesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki; hiçbir kavram barıştan, kardeşlikten, huzur dolu bir ülke özleminden daha üstün değildir” diye konuştu.
 İNSAN CANINA KASITLA SONUÇLANAN HER OLAYI KINIYORUM
 Yaşanan her acı olayın ve daha önce yaşananların acısını hafiflettiğini ne de bu katliamların bir daha yaşanmamasına neden olduğunu ifade eden Yüceer “İntikam, nefret ve insan canına kasıtla sonuçlanmış her olayı kınıyor, ülkemizin bir daha bu tür acılarla karşılaşmamasını temenni ediyorum” dedi. 

BAŞBAĞLAR KATLİAMI

 Başbağlar Katliamı ya da Başbağlar Baskını, 5 Temmuz 1993'de, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nde pkk tarafından 33 sivilin öldürüp köyün ateşe verildiği olay. Akşam üzeri 100'e yakın pkk mensubu köyü bastı. Ezanın okunduğu sırada camiye giren örgüt mensupları cemaati zorla dışarı çıkardı.1.5 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra tüm erkekler kurşuna dizildi, burada 29 kişi öldü. Daha sonra köy ateşe verildi ve 214 ev, köy okulu, köy camii, halkevi yakıldı. Yakılan evlerde saklanan 1'i kadın 4 kişi de yanarak can verdi.
 

Haber / Fatma DOĞAK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10