Asgari Hayatlar beğeni topladı

Marmaracık Beldesi İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Şinasi Erel tarafından kaleme alınan ve Murat Çakır'ın yönetmenliğini yaptığı Asgari Hayatlar adlı tiyatro oyununun galası yapıldı. Oyunun

Çorlu 9.07.2012 20:39:00 0
Asgari Hayatlar beğeni topladı

 Çerkezköy Haber - Çorlu, Marmaracık ve Veliköy gibi çevre yerleşim yerlerinde yaşayan amatör tiyatrocuların bir araya gelerek oluşturduğu tiyatro grubu, Marmaracık İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Şinasi Erel'in yazıp, Murat Çakır'ın yönettiği Asgari Hayatlar adlı tiyatro oyunu ile Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Sahnesi’nde tiyatro severlerin karşısına çıktı.

DİĞER İLLERDE DE SAHNELENECEK

Oyun izleyenler tarafından ayakta alkışlanırken, oyunun Çorlu'nun ardından Afyon, Konya ve Malatya'da da sahneleneceği belirtildi. Ramazan ayından önce Afyon'da Ramazan ayı içerisinde de Konya ve Malatya'da bu oyunu sahnelemeyi planladıklarını söyleyen oyunun yazarı Şinasi Erel, sanata ve sanatçıya değer veren kişi ve kurumlardan destek istedi.

TRAKYA ŞİVESİ KULLANILIYOR

Afyon ve Konya'da, tıpkı Çorlu'daki gibi Bulgaristan ve Romanya'dan göç edenler olduğunu ve oradakilerin daveti üzerine bu şehirlere gideceklerini kaydeden Erel: "Oyunumuzda Trakya şivesi kullanılıyor. Trakya'yı özleyen, insanlara bu özlemlerini bir nebze de olsa giderebilmek adına bu oyunla giderek Çorlu ve Tekirdağ'ı temsil etmek istiyoruz. Ancak bu şehirlere gidebilmek için sponsorlara ihtiyacımız var. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Kültür ve Sanat Derneği, hayırsever Trakyalı işadamlarımızdan destek bekliyoruz, dedi.

Asgari ücretler geçimini sağlayan kişilerin konu edildiği oyunda 18 kişi görev alıyor.

Haber / Saliha KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10