Belediyeden ‘Örnek Staj’ uygulaması

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte staj arayışlarına başlayan üniversite öğrencileri Çerkezköy Belediyesi’ne akın etti. Ülkenin farklı üniversitelerinde eğitim gören 15 öğrenci belediyede sta

Çerkezköy 9.07.2012 20:53:00 0
Belediyeden ‘Örnek Staj’ uygulaması

 Çerkezköy Haber - Ülkenin farklı üniversitelerinde eğitim gören 18 öğrenci staj için Çerkezköy Belediyesi’ne başvurdu.

13 ÖĞRENCİ STAJA BAŞLADI

Üniversitelerin İşletme, Mühendislik ve Halkla İlişkiler gibi bölümlerinden mezun olan 13 öğrenci Çerkezköy Belediyesi’nde İnsan Kaynakları, Yazı İşleri, Bilgi İşlem ve Satın Alma birimlerinde staja başlarken, 5 öğrenci de önümüzdeki günlerde staj yapmaya başlayacak. Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce bu yıl staj uygulamasına yenilik getirdiklerini söyleyerek, “Stajyer öğrencilerimizden birer kişisel gelişim kitabı seçip staj süresi içinde okumalarını istedik. Stajlarının sonunda okudukları kitapla ilgili 2 sayfalık özet çıkaracaklar. Özetler öğrencilerin kendi el yazıları ile yazılacak. Her öğrenci kendi okuduğu kitapla ilgili 10 sayfalık ve 5 dakika süreli bir sunum hazırlayacak. Her bir stajyerin okuduğu kitabın sunumu, belirlenecek bir salonda diğer öğrencilerin de katılımı ile yapılacak” dedi.

STAJLAR DAHA VERİMLİ HALE GELECEK

Uygulama ile öğrencilerin staj döneminde minimum 1 kişisel gelişim kitabı okumalarını sağlamak istediklerini söyleyen Gökhan İnce, “Hazırlanan sunumlar sayesinde öğrenciler 20’ye yakın kişisel gelişim kitabından faydalanabilecek” dedi. Uygulama sayesinde staj süresinin daha verimli hale geleceğini belirten İnce, uygulamanın diğer kamu ve özel sektör kuruluşlarında da uygulanmasının hem öğrenciler hem de ülke için daha faydalı olacağını ifade etti. 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10