“İmam Hatip alerjisini bu şekilde ortaya çıkarıyor”

AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Haber Gazetesi’nin dünkü sayısında yer alan ve ‘Karaağaç’ta bir lise açılması’ konusuna ilişkin CHP Tekirdağ

Çerkezköy 9.07.2012 21:03:00 0
“İmam Hatip alerjisini bu şekilde ortaya çıkarıyor”

 AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Haber Gazetesi’nin dünkü sayısında yer alan ve ‘Karaağaç’ta bir lise açılması’ konusuna ilişkin CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in önergesine cevap veren Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in açıklamalarının yer aldığı haberin vatandaşta çelişki yaratacak türden bir açıklama olduğunu savundu.

TALEP BAKANLIĞA İLETİLDİ

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in soru önergesine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer imzasıyla verilen cevapta “Bakanlığımız Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne, Tekirdağ Çerkezköy ilçesine bağlı Karaağaç Beldesine meslek lisesi açılması yönünde herhangi bir teklifte bulunulmamıştır” ifadelerinin yer almasına rağmen; Karaağaç’ta lise yapılması için Milli Eğitim Bakanlığı’na başvuruda bulunulduğunu belirten Alaettin Demirbağ, “Talep değerlendirmeye alındı. Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2012-2014 Yatırım Programı’na dahil edilen talep daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na da iletildi” dedi. İlçe teşkilatı olarak Karaağaç’ta bir lise yapılmasının öneminin farkında olduklarını söyleyen Demirbağ, gerekli çalışmanın çok önceden yapıldığını kaydetti.

24 DERSLİKLİ LİSE DEĞERLENDİRME AŞAMASINDA

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012-2014 yılı Devlet Programı’nda Karaağaç’a 24 derslikli bir lisenin yapılmasının değerlendirme aşamasında olduğunu söyleyen Demirbağ, Projenin uygulamaya alınması noktasında gayretlerimiz devam ediyor. Önümüzdeki günlerde milletvekillerimiz ile birlikte Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini ziyaret edeceğiz” dedi.

DERSLİK SAYISI 460 BİNE ÇIKARILDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın bütçeden ilk kez en fazla payı aldığını söyleyen Alaettin Demirbağ, ders kitaplarının 2003’ten beri ücretsiz dağıtıldığını da anımsattı. Bu süreçte okulların teknoloji sınıfları ile tanıştığını ifade eden Demirbağ, “300 bin olan derslik sayısı 460 binlere çıkarıldı. Tüm okullara internet bağlandı. Fatih projesi ile kitap devri kapandı. Proje uygulaması ilçemizde 5 okulda 2012-2013 eğitim öğretim döneminde başlayacak” diye konuştu.

BÜTÇEDEN PAY ALINMIYOR

Genel anlamda Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yerel anlamda ise Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ve eğitime duyarlı vatandaşların Çerkezköy’e okul kazandırma çabalarının takdir edilmesi gerektiğini söyleyen Demirbağ, “Cumhuriyet Halk Partili Milletvekili Dr. Candan Yüceer’in İmam Hatip Okulu yapılmasını eleştiren sözlerini üzüntü ile izlemekteyiz. Kendisi, İmam Hatip Okullarına olan alerjisini bu şekilde ortaya çıkarıyor” diye konuştu. Tüm okulların olduğu gibi İmam Hatip Okulları’nın da milletin ihtiyacı doğrultusunda MEB bütçesinden pay alınmadan eğitime duyarlı vatandaşlar tarafından yapıldığını söyleyen Demirbağ, “Milletimiz gerekli duyarlılığı göstererek bu okulların açılmasına tepki gösterenlere cevabını bugüne dek nasıl verdiyse bundan sonra da verecektir” dedi. 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

    

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10