“Devletin tüm okullarında eşit hizmet sunulmalı”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hayrabolu’da başlatılan İmam Hatip Lisesi kampanyasına ilişkin açıklamalarına “İmam Hatip alerjisini bu şekilde ortaya çıkarıyor” ?

Bölgede Gündem 10.07.2012 20:23:00 0
“Devletin tüm okullarında eşit hizmet sunulmalı”

Çerkezköy Haber - Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Hayrabolu’da başlatılan İmam Hatip Lisesi kampanyasına ilişkin açıklamalarına “İmam Hatip alerjisini bu şekilde ortaya çıkarıyor” şeklinde cevap veren AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın bu açıklamalarının kabul edilemeyeceğini söyledi.

İDEOLOJİ VE SİYASET ÜSTÜ TUTULMALI
İmam hatip liselerinin açılmaması gerektiğine ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadığını söyleyen Yüceer “İmam hatibe kayıt yaptıran öğrencilerin yemek, taşıma eğitim masrafları eğer bir hizmet olarak veriliyorsa bu hizmet tüm okullar için geçerli olmalıdır. Bir ailenin bir çocuğu imam hatibe giderken diğer çocuğu devlet okuluna gidebilir. O nedenle okullarımıza imkanlar denk verilmelidir. imam hatibe giden çocuklar da bu ülkenin çocukları, normal okula gidenler de bu ülkenin çocukları. Dolayısıyla devletin tüm okullarında verilen personel, yemek, yol, eğitim gibi hizmetlerin eşit sunulması gerekmektedir. Eğitim gibi ülke geleceğini ilgilendiren bir konunun ideoloji ve siyaset üstü tutulması gerekmektedir” dedi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL


0282 726 91 91
0282 747 65 10