Sivrisinek ve larvalarla ilaçlı mücadele

Sivrisinek ve larvalarla mücadeleye yönelik Nisan ayında başlatılan ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Şikayetlerin asgariye indirildiğini ve son yıllarda larva ve sivrisineklerle mücadelede büyük başarÄ

Çerkezköy 10.07.2012 20:30:00 0
Sivrisinek ve larvalarla ilaçlı mücadele

Çerkezköy Haber - Çerkezköy’ de Nisan ayında başlatılan, karasinek larva mücadelesi kapsamında ilaçlama çalışmaları devam ediyor. İlaçlama günlük periyotlarla araç üstü ULV makinesi ile soğuk sisleme şeklinde yapılıyor.

ÇALIŞMALAR NİSAN’DA BAŞLADI
Çerkezköy’de Nisan ayında başlatılan sivrisinek, karasinek larva mücadelesi kapsamında ilaçlama çalışmalarının Ekim ayına kadar devam edeceği belirtildi. Her gün ayrı bir mahallede ilaçlama çalışması yapıldığını ifade eden Çerkezköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdür Vekili Veteriner Hekim Şevket Halimoğlu, “Larva mücadelelerine Nisan ayı itibariyle, göl kenarlarının, dere kenarlarının, su birikintilerinin ilaçlanmasıyla, uçkun mücadelesine ise Mayıs sonunda başlandı. Sivrisinek mücadelesinin belkemiğini larva mücadelesi oluşturur. Üreme alanlarının azaltılması ve ilaçlamasını hedefleyen bu mücadele ile sivrisinek sayısı önemli oranda azaltılır. Ergin uçkun mücadelesi ise larva mücadelesini destekleyici olarak kullanılıyor” dedi.
ŞİKAYETLER ASGARİYE İNDİ
Çerkezköy Belediyesi’nin yaklaşık on yıldır kendi imkanlarıyla ilaçlama çalışmalarına devam ettiğini belirten Halimoğlu, “Son yıllarda larva ve sivrisineklerle mücadelede büyük başarılar elde ettik. Bunu şikayetlerin asgariye inmesinden anlayabiliyoruz” diye konuştu. 2 araçla yapılan ilaçlama çalışmaları kapsamında günde altı litre ilaç kullanıldığını belirten Halimoğlu, araçların giremediği yerlerde ise ekiplerin sırt pompası ile ilaçlama yaptığını ifade etti. Yağmurlu ve rüzgarlı havalarda ilaçlama çalışması yapamadıklarını söyleyen Halimoğlu, “Çalışmalar kapsamında bugüne kadar yaklaşık 600 litre ilaç kullanıldı. Bir mahalle haftada ortalama 2-3 kez ilaçlanıyor” dedi. 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10