‘İşyerinde sosyal diyalog’ masaya yatırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile TÜRK-İŞ Konfederasyonları ortaklığında yürütülen “İşyerinde sosyal diyalog ve katılmalı yönetim mekanizmaları

Çerkezköy 11.07.2012 21:20:00 0
‘İşyerinde sosyal diyalog’ masaya yatırıldı

 Çerkezköy Haber - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) ile TÜRK-İŞ Konfederasyonları ortaklığı çerçevesinde yürütülen “İşyerinde sosyal diyalog ve katılmalı yönetim mekanizmaları” konulu eğitim 2 gün  boyunca devam etti.

SENDİKA ÜYELERİNE EĞİTİM

Dün saat 09.30’da Güneşler Otel’de düzenlenen seminerin ikinci günü programında, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ayhan Gençler eğitime katılan sendika üyelerine “Endüstriyel demokrasi, Ekonomik Demokrasi, Türk İş mevzuatında sosyal diyalog ve katılmalı yönetim, toplu iş sözleşmelerinde sosyal diyalog, diğer kurallar çerçevesinde işyerinde sosyal diyalog” konularında bilgiler verdi.

SERTİFİKALARINI TÖRENLE ALDILAR

İki gün süren seminerin ardından düzenlenen törenle, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi’nden Kenan Uçar, Türkiye Yol İş Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Temsilcisi Ahmet İşbaşaran, Harp İş Sendikası Çorlu Şubesi temsilcisi Mustafa Şenel’in de aralarında bulunduğu 40 katılımcıya sertifikaları verildi.

“ÇALIŞANLAR İÇİN FAYDALI GEÇTİ”

Törende konuşma yapan Başkan Murat Koçak, eğitimlerin çalışanlar adına faydalı geçtiğini belirterek “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi yetkililerini Çerkezköy’de ağırlamaktan mutluluk duyduk. İlerleyen dönemlerde değişik projelerle sizleri ağırlamak istiyoruz” dedi. Koçak, eğitime katılan üyelere de teşekkür etti. 

“BU ÇALIŞMALARI OLUŞTURUYORUZ”

Metal İş kolunun yoğun olduğu Çerkezköy’de iş kazalarının da meydana geldiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi (ÇASGEM) Hukuk Müşaviri Av. Gürbüz Erdoğan da, metal iş kolunun, iş kazalarının meydana geldiği üç ana koldan biri olduğunu vurguladı. ÇASGEM olarak metal iş kolunda iş sağlığı eğitimleri projesi ürettiklerini ifade eden Erdoğan “Bizler bu eğitimlerin ardından iş kazalarının yüzde yüz sona erdiğini ve önlendiğini iddia etmiyoruz. Ama iş kazalarının en aza inmesine katkı sağlamak için bu çalışmaları oluşturuyoruz” dedi.

Haber/Faik Onur KAYA 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10