Devlet 1 yılda yarım okul yaptı

İlçe Kongresinin ardından Metin Dönmez Başkanlığında oluşan Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi, belde yönetimlerini atamaya başladı. Yeni oluşturulan Karaağaç belde teşkilatın

Çerkezköy 11.07.2012 21:25:00 0
Devlet 1 yılda yarım okul yaptı
Çerkezköy Haber- Karaağaç’a yeni yönetim atayan CHP İlçe Teşkilatı, yeni yönetimi tanıtmak amacıyla önceki akşam saat 19.00’da toplantı düzenledi. 
KURULTAYA DAVET ETTİ
CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez’in programından dolayı katılamadığı toplantıda konuşma yapan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Zeki Gürcün, ilçe kongresinin başarılı bir şekilde tamamlandığını ve yapılan çalışmalar sonucu yeni belde yönetimlerinin atanmasına başlandığını söyledi. 17-18 Temmuz tarihlerinde Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin Olağan Kurultayının gerçekleşeceğini belirten Gürcün, Kurultay için ilçe teşkilatı önünden araç kaldırılacağını belirterek tüm partilileri ve vatandaşları kurultaya davet etti. İlçe genelinde eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda sıkıntılar olduğunu söyleyen Gürcün, üzerlerine düşen görevi yapmaya devam edeceklerini belirterek, CHP Karaağaç Belde Yönetimine de çalışmalarında başarılar diledi. 
EĞİTİME AYRILAN BÜTÇE YETERSİZ
İl Genel Meclisi Başkan Vekili Sami İkizler de, Karaağaç başta olmak üzere Çerkezköy’de son 5 yılda devlet tarafından yaptırılan tek bir okul ya da kamu kurum binası olmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2011 yılında Tekirdağ geneline 2 milyon TL bütçe ayırdığını belirten İkizler, “Bakanlık 2 milyon TL bütçe ayırdı. Biz Özel İdare olarak 4,5 milyon TL ayırdık. Bir okul yaptırmanın maliyeti 3,5 milyon TL. Bu demek oluyor ki Milli Eğitim Bakanlığı Tekirdağ’da 1 yılda yalnızca yarım okul yapabiliyor” dedi ve eğitim için ayrılan bütçenin yetersiz olduğuna dikkat çekti.  
İMAM HATİP OKULLARINA KARŞI DEĞİLİZ
AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi’nin Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer hakkındaki ‘İmam hatiplere karşı alerjisi var’ söylemine de değinen Sami İkizler, “CHP olarak İmam Hatip Okullarının açılmasına karşı değiliz. Bizim derdimiz İmam hatiplerin devlet eli ile propagandasının yapılmasıdır. Neden aynı ilgi alaka Endüstri Meslek Liseleri için gösterilmiyor” dedi. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın açıklamalarının çeliştiğini söyleyen İkizler, Karaağaç’a bugüne dek 3. hatta 4. sınıf bir belde gözü ile bakıldığını ifade etti. 
YANLIŞ ALGILAR OLUŞTU
Parti olarak yerel örgütlenmeye büyük önem verdiklerini belirten CHP Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nejdet Ertürk de, atamalara Karaağaç’tan başlandığını ve yakında diğer belde yönetimlerinin atamalarının da gerçekleştirileceğini söyledi. Tekirdağ’ın Büyükşehir yapılaşması sürecinde, beldelerin önemini yitirdiğine dair algıların oluştuğunu ifade eden Ertürk, “Bu yanlış bir algıdır. Belde halkı hem Büyükşehir için hem de belde yönetimi için sandık başına gidecek. Bu nedenle belde yönetimlerimizle daha sıkı ilişkiler kurarak çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Karaağaç’ta partimizi istediğimiz noktalara ulaştıracağız” dedi.
KANTARKIRAN İLE YOLA DEVAM
Partiye henüz resmen üye olmadığını söyleyen Karaağaç Belediyesi Eski Başkanı Onur Karahan, gönlünün CHP’den yana olduğunu belirterek, “İnşallah hep birlikte Karaağaç için güzel işler yapacağız. Metin Kantarkıran arkadaşımız tekrar Belde Başkanlığı görevine atandı. Kendisine ve yeni yönetimine başarılar diliyorum” diye konuştu. CHP Karaağaç Belde Teşkilatı’nda Metin Kantarkıran tekrar Belde Başkanlığına atanırken, Yönetim Kurulu’nda ise Yılmaz Karahallar, Mahmut Koçak, Musa Uygun, Zeki Demiröz, Tahsin Kantar, Zekeriya Özdağ, Savaş Sümbül ve Ümit Özdemir yer aldı. Yeni belde yönetiminin atanması dolayısıyla düzenlenen tanıtım toplantısına Sami İkizler, Mehmet Zeki Gürcün, Nejdet Ertürk ve Onur Karahan’ın yanı sıra Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Demet Eroğlu, CHP Çerkezköy İlçe Sekreteri A. Kerim Arslan, Örgütlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Uğur Duran, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Veysel Güven, Organizasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdoğan Fıçıcı, Siyasi Propagandalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Erdal Öztürk, Sivil Toplum Kuruluşlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Efes Aslan, Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nezahat Tunalı ve basın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Aygül de katıldı. 

Haber / Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10