Milletvekili Akbulut’tan Çerkezköy çıkarması

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından Tekirdağ’a gelen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, partililerle birlikte Çerkezköy’de esnaf ve oda ziyaretlerinde bulundu. Dün Çerkezk

Çerkezköy 13.07.2012 22:53:00 0
Milletvekili Akbulut’tan Çerkezköy çıkarması

 Çerkezköy Haber- AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, dün Çerkezköy’e gelerek partililerle birlikte Çerkezköy’e gelerek çeşitli ziyaretlerde bulundu. Akbulut ve beraberindekiler ilk olarak saat 10.00’da S.S. 972 Sayılı Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’ni ziyaret etti. 

 

KANOLA’NIN İSTİKBALİ PARLAK

 

Vatandaşın dilek ve önerilerini dinlemeye geldiklerini belirten Akbulut, “Kanola işleyen 2 fabrikanın kapanmasına rağmen kanolanın istikbali parlak. Halk şuanda alıcı firmaların kapanmasından dolayı pazar bulamıyor. Bu sıkıntılar da en kısa sürede çözülecektir” dedi.

 

ALIMLARIN DURDURULMASI SÖZ KONUSU DEĞİL

 

Buğday fiyatlarının çok iyi durumda olduğunu ifade eden Akbulut, çiftçinin halinden çok memnun olduğunu ve her yerde kendisinin boynuna sarıldığını söyledi. Hasadını Toprak Mahsulleri Ofisi’ne vermek isteyen çiftçilerin beklemek zorunda kaldığını söyleyen Ziyaeddin Akbulut, “Çiftçimiz devletten randevu almalı. Hükümetten konuyla ilgili talimat geldi. Kuyruklar 1 hafta içinde eritilecek” dedi. Bütün çiftçilerin ürünlerinin alınacağını belirten Akbulut, alımları durdurmanın söz konusu olamayacağını söyledi. 

 

YER SORUNU ÇÖZÜLDÜ

 

“Uzunhacı Köyü’ndeki mevcut buğday alım yerinin tekrar kullanımına başlanılacağına dair güzel haberler aldık” diyen AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Saray Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü Yusuf Koca’nın alım yeri ile ilgili yer sorununun çözüldüğüne dair açıklamada bulunduğunu ifade etti. 

 

ÇİFTÇİ ZARAR EDİYOR

 

Çiftçilerin rekolte beyannamelerinin toplanmasına başlanıldığını söyleyen Çerkezköy Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selami Şirin de “450’ye yakın çiftçimiz beyannamesini verdi. Buğday fiyatları ve verimle ilgili bir sıkıntımız yok. Yalnızca alımlarda sıkıntı yaşıyoruz. Devlet çiftçiden ürünü 685 TL’den alıyor. Tüccar ise 580 TL’den alıyor. 50 ton buğdayı olan çiftçi ürününü tüccara vererek en az 5 bin TL zarar ediyor. Bu çiftçimiz için çok büyük bir rakam” dedi. 

 

BORCUMUZU ZAMANINDA ÖDEYEMİYORUZ

 

Alımların zamanında yapılmamasından dolayı mağduriyet yaşadıklarını belirten Selami Şirin, “Hemen hemen bütün çiftçilerimizin Ziraat Bankası’nda hesabı var. Kredimizi 1 gün geciktirdiğimiz zaman, kredi puanımız düşüyor ve ihtiyaç halinde kredi çekme hakkımız elimizden alınıyor. Fakat bunun sorumlusu çiftçi değil. TMO’dan randevu da alamıyoruz. Tek sıkıntımız bu gecikmeler” dedi ve borçlarını zamanında ödeyemediklerini ifade etti.  Her hasat döneminde ortalama 150 ton ürün çıkardığını söyleyen Yağlı Tohumlar ortaklarından Yılmaz Mirza, “Devlet çıkardığım ürünün 50 tonunu alıyor. Çünkü 100 tonluk ürün elde ettiğim araziler sanayi arazisi olarak göründüğünden Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil edilemiyor. Burada sanayi arazisi olarak görünen alanların yüzde 100’ünde tarım ile meşgul olunuyor. Çoğu çiftçi arkadaşımız bu mağduriyetten dolayı arazisini sanayiciye satmak zorunda kalıyor. Satmayanlar da ürününü tüccara ucuza peşkeş çekiyor” diyerek dert yandı. 

 

ÇÖZÜM ANKARA’DA

 

Danışmanlarına konuyla ilgili notlarını almaları doğrultusunda talimat veren Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, “Konuyu Ankara’ya ileteceğim. İlgili mercilerle görüşmeler yaparak sorunun çözümü için elimden geleni yapacağım. Sorunların çözümü Ankara’dadır” dedi. Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi ziyaretlerinden sonra esnafları tek tek ziyaret eden Ak Partili heyet daha sonra Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak’ı ziyaret etti.

 

“ÇİFTÇİMİZ HASADINI SATMAK İÇİN ACELE EDİYOR”

 

Ziyarette konuşan Hasan Toprak güzel bir hasat dönemi geçirdiklerini belirterek “Çiftçimiz mahsulünü hemen satmak için acele ediyor. Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi Müdüründen söz aldım. Bu yılki bütün çiftçilerimizin mahsulü alınacak diye. Ama yine de çiftçilerimiz acele ediyorlar. Toprak Mahsulleri Ofisi alım konusunda biraz daha hızlı davranırsa, çiftçimizin ürünlerini tüccarlara peşkeş çekmeseler çok rahat ederiz” dedi.

 

ÇİFTÇİ ACELECİ DAVRANMASIN

 

Çiftçilerin aceleci davranmaması gerektiğini söyleyen Ak Parti Milletvekili Tevfik Ziyaeddin Akbulut, “Hiç kimsenin mahsulü elinde kalmayacak. Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Pazar günleri de çalışması konusunda talep vardı. Bu talebi ofis müdürüyle görüştüm ama cevap olumlu olmadı. Çünkü ofis çalışanları cumartesi akşam geç saatlere kadar çalıştıklarını belirttiler” dedi.

 

HASTANEDE TEMASLARDA BULUNDU

 

2B arazileri konusunda fazla bilgiye sahip olmadıklarını belirten Hasan Toprak, “Bu yasadan nasıl faydalanacağız? 2B arazisi olan ne yapabilir gibi konularda biraz sıkıntımız var” derken, bu yasanın yaklaşık 3 yıl önce çıktığını söyledi. Çerkezköy’de yapılacak olan İmam Hatip Lisesi’nin temel atma törenine de katılan Ziyaeddin Akbulut ve beraberindekiler, temel atma töreninin ardından ziyaretlerine Çerkezköy Devlet Hastanesi ile devam etti.

 

SIKINTILARIMIZ ARTIYOR

 

Hastane Başhekimi Uzman Doktor Necati Karaoğlu, hastane hakkında partililere bilgi verdi. Hastanenin acil servisinin çok yoğun olduğunu ve bu konuda sıkıntı çektiklerini belirten Karaoğlu, acile başvuran vatandaşların sayısının birkaç yıl öncesine göre iki katına çıktığını söyledi. Baş ağrısı şikayeti olan vatandaşların bile acile başvurduğunu ifade eden Karaoğlu, “Doktorlarımız elinden geleni yapıyor ama sıkıntımız her geçen gün de artıyor” dedi. Bunun bir eğitim meselesi olduğunu ve bunu hemen çözmenin zor olduğunu belirten Milletvekili Akbulut da “Doktorlarımızın gönülden çalıştıklarını biliyoruz. Allah yardımcıları olsun” diye konuştu.

 

“ARTIK ZARURİ OLMADAN SEZARYEN YAPMIYORUZ”

 

Teşkilat Yasası değiştiğinden sonra hastane personelinin çoğunun tayininin çıktığını, hemşire ve ebe konusunda sıkıntı çektiklerini söyleyen Başhekim Karaoğlu “Hastanemizin hasta kabulü geçen birkaç yıla nazaran yüzde yirmi beşten fazla arttı.  Bu da bazı konularda sıkıntıları beraberinde getirdi” dedi. Karaoğlu, daha önce isteğe bağlı olarak sezaryen yapıldığını fakat artık zaruri bir olmadığı sürece sezaryen yapmadıklarını da ifade etti. Bu konunun sadece Türkiye’de değil artık dünya genelinde bir sorun haline geldiğini söyleyen Milletvekili Akbulut da “Günümüzde sezaryenle doğum yapma yüzde elli civarında. Bu da hiç hoş olmayan bir rakam” dedi.

 

DİŞ TEDAVİ MERKEZİNİ GEZDİLER

 

Ak Partili heyet hastane ziyaretinden sonra, önümüzdeki günlerde faaliyete geçmesi planlanan Çerkezköy Diş Tedavi ve Protez Merkezi’nde de incelemelerde bulundu. Merkeze alınan makine ve cihazlar hakkında partililere bilgi veren Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Yunus Yiğit, “Buradaki makineler, cihaz ve aparatların çoğu yeni. Bu cihazların belli bir kesimi ihale yoluyla alındı. Diğerlerini ise Çorlu ilçemizden getirdik” dedi. Çerkezköy gibi büyük ve her geçen gün daha da büyüyen bir ilçenin böyle merkezlere ihtiyacı olduğunu ifade eden Akbulut da, merkezin en kısa sürede vatandaşların hizmetine girmesini temenni etti.

YENİ MÜDÜR KOCABIYIK’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve beraberindekiler, Diş Tedavi ve Protez Merkezi ziyaretinden sonra, Çerkezköy Emniyet Müdürlüğü görevine atanan ve önceki gün görevine başlayan Murat Kocabıçak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

 

“BURAYA ATANDIĞINIZ İÇİN ŞANSLISINIZ”

 

Emniyet müdürlüğüne geçen Ak Partili heyet Çerkezköy Emniyet Müdürlüğüne Yeni Atanan Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak’a hayırlı olsun temennisinde bulundular. Göreve daha yeni başlamasından dolayı Çerkezköy’ü çok fazla tanıyamadığını belirten Kocabıçak, “Çerkezköy ne çok küçük, ne de çok büyük bir kent. Çerkezköy’ü çok beğendim” dedi. Akbulut da Çerkezköy sanayisiyle beraber her geçen gün daha da büyüyen bir ilçe olduğunu belirterek “Buraya atandığınız için bence şanslısınız” dedi.

 

“İLK KEZ BURADA GÖRDÜM”

 

Milletvekili Akbulut’un personel sıkıntısı olup olmadığını sorması üzerine konuşan Emniyet Müdürü Kocabıçak “Şuan 193 personelimiz burada görev yapıyor. Önümüzdeki haftalarda yeni mezun olacak arkadaşlarımız olacak. Sıkıntımız biraz var ama bu personel sayısıyla hizmetlerimizi aksatmadan devam edeceğiz. Personel sayımız biraz daha iyi olursa daha fazla hizmet verme şansımız olur” dedi. Araç sıkıntılarının olmadığını belirten Kocabıçak “Çerkezköy ve Kapaklı Belediyeleri bize 7 araç tahsis etmiş. Hatta benzinlerini dahi belediyeler karşılıyor. Daha önce böyle bir uygulamayı başka hiçbir yerde görmemiştim. Belediyelerimize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. Emniyet Müdürlüğü ziyaretinden sonra Akbulut ve beraberindeki heyet, Özrtak Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret etti.  Ak Partililer, daha sonra Pınarça’ya giderek köylüleri ziyaret etti. Ziyaretlerde Milletvekili Akbulut’a Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İl Yönetim Kurulu üyesi Soner Çizen, İl Genel Meclis Üyeleri Ercan Çorbacı ve Hasan Karaca, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, kadın kolları yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partili eşlik etti.

 

Haber / Ahmet KARDEŞ - Bahtiyar ŞENLİK

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10