“Hekimlere yönelik şiddet tehlikeli boyutlarda”

Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Abdullah Önen, hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, tehlikeli boyutlarda olduğunu söyledi.

Tekirdağ 15.07.2012 15:15:00 0
“Hekimlere yönelik şiddet tehlikeli boyutlarda”

Çerkezköy Haber - Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Abdullah Önen, hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin, tehlikeli boyutlarda olduğunu söyledi.

“SORUNUN KAYNAĞI HEKİM DEĞİL SAĞLIK POLİTİKALARIDIR”
Hekimlerin var gücüyle hastalara hizmet etmeye ve onları hayatta tutmaya çalıştıklarını belirten Abdullah Öner “Ancak hekim ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet de son günlerde arttı” dedi. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son örneğini Tekirdağ'da yaşadıklarını ifade eden Önen, "10 Temmuz'da Çorlu'da doktor Zehra Doğramacıoğlu, mesleğini icra ederken hasta ve yakınları tarafından darp edildi. Doktor, 3 gün iş görememezlik raporu aldı. Tek tesellimiz konunun savcılığa intikal etmiş olması. Tekrar ifade etmek istiyoruz ki, hekime ve sağlık çalışanına yönelik şiddet tehlikeli boyutlarda. Sağlık hizmeti alırken yaşanan sorunların asıl kaynağı, hizmet vermeye çalışan hekim ve sağlık çalışanı değil, uygulanan sağlık politikalarıdır. Hekim ve sağlık çalışan düşman değil, en zor anda sığınmak zorunda kalınan can dostlarıdır" dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10