Sülünler doğaya bırakıldı

Kırklareli'nde Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'nün yaban hayvanı projesi kapsamında İstanbul Polenezköy Sülün Üretim Çiftliği'nden getirilen 750 sülün, doğaya salındı.

Bölgede Gündem 15.07.2012 15:16:00 0
Sülünler doğaya bırakıldı

Çerkezköy Haber - Kırklareli'nde Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü'nün yaban hayvanı projesi kapsamında İstanbul Polenezköy Sülün Üretim Çiftliği'nden getirilen 750 sülün, doğaya salındı.

ADAPTASYON SÜRECİNİ TAMAMLADILAR
İstanbul Polonezköy'deki üretim çiftliğinden 1 ay önce Kırklareli'nin Pazarlı Köyü'ne getirilen 750 Sülün, kendileri için oluşturulan kafesteki adaptasyon sürecini tamamladı. Sülünlerin kafes dışına çıkarılarak doğaya salınması dolayısıyla önceki gün tören düzenlendi. Törene Kırklareli Vali Yardımcısı Volkan Köksal, Orman ve Su İşleri Bakanlığı İstanbul 1'nci Bölge Müdürlüğü Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Ömer Furtun, Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, Kırklareli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Filiz İhtiyar ve Pazarlı Köy Muhtarı Fikret Uz katıldı.
DOĞAYA SALINDILAR
Törende konuşan Avcılık ve Yaban Hayatı Şube Müdürü Ömer Furtun yaban hayvanlarının yaşam alanlarının korunması ve geliştirilmesini sağlamak amacıyla çalışma yürüttüklerini belirtti. Çoğaltılan yaban hayvanlarının uygun yerlerdeki yaşam alanlarına bırakıldığını belirten Furtun, "Polonezköy'deki Sülün üretme çiftliğinden getirilen 750 sülünü yaklaşık bir ay önce alıştırma kafeslerine yerleştirdik. Bu gün bu sülünlerimizi doğaya salıyoruz" dedi.
BÖLGEDE BEKÇİ GÖREV YAPACAK
Kırklareli Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Filiz İhtiyar da 2012 yılı Doğaya Yaban Hayvanı Yerleştirme Eylem Planı çerçevesinde Kırklareli'nde 750 Sülün tahsisi yapıldığını ifade etti. İhtiyar, "Muhtarlığımız ve avcı derneklerinin desteği ile buraya geçici kafesimizi kurduk. Bir ay önce sülünler geldi. Çok küçük oldukları için buradaki bakım işlemlerinden sonra açık üstü açık bir kafes tercih ettik. Üç yıl boyunca bu bölgede avlanmak yasaklandı. Amacımız sülünlerimizin bu bölgeye adaptasyonlarını sağlamak olacaktır. Bölgede bir süre bir bekçi görev yapacak" dedi. Konuşmaların ardından sülünler, katılımcılar tarafından doğaya salındı.
 

Haber / Ahmet KILAVUZ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10