“Okullar hayat olsun” projesi uygulamada

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni projelerinden biri olan Okullar Hayat Olsun projesi Uzunköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilerek, ilçe merkezinde eğitim veren II.Murat ilköğreti

Bölgede Gündem 15.07.2012 15:29:00 0
“Okullar hayat olsun” projesi uygulamada

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni projelerinden biri olan Okullar Hayat Olsun projesi Uzunköprü Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilerek, ilçe merkezinde eğitim veren II.Murat ilköğretim Okulu, Gazi Turhan Bey Ortaokulu, Gazi Mahmut İlkokulu ve Kırcasalih Atatürk İlköğretim okullarının katılımları ile ilçemizde de uygulanmaya başladı. Uzunköprü ilçesinde açılacak olan kurslara ilk ve orta okul öğrencileri katılabilecek.

İLK DERS VERİLDİ
Proje çerçevesinde Gazi Turhan Bey Ortaokulu'nda ve II. Murat İlköğretim Okulu'nda drama, Gazi Mahmut İlkokulu'nda Resim Kırcasalih Atatürk İlköğretim Okulu'nda ise gitar kursu verilecek. Okullar Hayat Olsun projesinin Uzunköprü ilçesinde yürütülen kısmında II. Murat İlköğretim Okulu'nda verilen drama kursunun ilk dersi gerçekleştirildi. Kursa 40'a yakın okul öğrencisi katıldı. Proje ile ilgili bilgi veren II. Murat İlköğretim Okulu Müdürü Hakan Özturan söz konusu projenin öğrenciler üzerinde olumlu etkilerini daha ilk dersten görmeye başladıklarını ifade ederek “Öğretmenimiz Yücel Tozkaldıran'ın emekleri ile yaklaşık 40 öğrencimiz bugün ilk derslerini yaptılar. Projenin öğrencilerimiz üzerindeki olumlu etkileri görmezden gelinmeyecek kadar fazla. Ayrıca öğrencilerimizin projeye ve kurslara yoğun ilgisi var. Bu proje ile tatil döneminde okuldan uzaklaşan öğrencilerimize, arkadaşlık duygusunu aşılayarak, çeşitli faaliyetlerimiz ile kültürel açıdan da beslemeyi ve geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi. Okullar Hayat Olsun projesi ve açılan kurslar ile ilgili bilgi almak isteyen veliler ve öğrencilerin, projeye katılan okul müdürlükleri ve Uzunköprü halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden bilgi alabileceği belirtildi.
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10