Uçak pistten çıktı

Çorlu Havalimanı'na inişte pistten çıkan THY Uçuş Akademisi'ne ait 'Cessna 172' tipi eğitim uçağında hasar meydana geldi.

Çorlu 16.07.2012 17:40:00 0
Uçak pistten çıktı
Çerkezköy Haber -YATARAK DURABİLDİ
Öğretmen ve öğrenci pilotun yara almadan kurtulduğu uçağı kurtarma çalışmalarından dönen bir teknisyen, toprak alanda takılıp düşünce sağ ayağını kırdı. Olay, önceki gün öğle saatlerinde Çorlu Havalimanı'nda meydana geldi. THY Uçuş Akademisi'ne ait 'Cessna 172' tipi tek motorlu, pervaneli eğitim uçağı, eğitim uçuşu için Öğretmen Pilot Mehmet Mailmail ve öğrenci E.Ö.Y. ile birlikte Çorlu Havalimanı'ndan havalandı. Eğitimini tamamlayan uçak, alçalarak inişe geçti. Öğretmen pilotun kumandasındaki uçak, piste teker koyduktan kısa bir süre sonra istikamet kaybetti. Bir süre pist kenarındaki toprak alanda ilerleyen uçağı sağ ana iniş takımı kırıldı. Tek motorlu uçak, sağ kanadı üzerine yatarak durdu.
İNCELEME BAŞLATILDI
Cessna 172 tipi uçakta hasar oluşurken, pilot ve yanındaki öğrenci kazayı yara almadan atlattı. Uçak, ekiplerin çalışması sonucu kurtarıldı. Kurtarma çalışmasından dönen ve kimliği açıklanmayan bir THY teknisyeni, toprak alanda takılıp düşünce sağ ayağını kırdı.
Olayla ilgili Çorlu Havalimanı Meydan Müdürlüğü inceleme başlattığı öğrenildi.
Haber / Cihangir ARIK

0282 726 91 91
0282 747 65 10