8 mahalleyi 9 davulcu uyandıracak

11 Ayın Sultanı Ramazan’da sokak sokak dolaşarak Çerkezköylüleri sahura kaldıracak olan davulcular, Belediye önünde düzenlenen törenle Görev Kimlik Kartları'nı aldı. Belediye önünde mini bir davul

Çerkezköy 17.07.2012 20:09:00 0
8 mahalleyi 9 davulcu uyandıracak
Çerkezköy Haber - Ramazan'a kısa bir süre kala Çerkezköy Belediyesi vatandaşları sahura kaldıracak davulculara yetki veren "Kimlikleri”ni dağıttı.
DOKUZ SEKİZ RİTİMLE ÇALACAKLAR
Yaklaşan Ramazan Ayı öncesinde her yıl olduğu gibi Çerkezköy Belediyesi “Ramazan Davulcuları”nı belirleyerek görev kimlik kartlarını dağıttı. Ramazan ayı boyunca her gün vatandaşları sahura kaldıracak olan davulcular, dokuz sekizlik ritimle davullarını çalarken, maniler de söyleyecek.
KİMLİK KARTLARI DAĞITILDI
Dün saat 10.00’da Çerkezköy Belediyesi önünde yapılan “Görevlendirme” öncesinde davulcular mini bir konser verdi. Tokmaklarını sahur öncesinde son kez vuran davulculara klarnet de eşlik etti. Belediye binası önünde Trakya ezgilerinin yankılandığı davullar, yarın geceden itibaren dokuz sekiz ritmi ile sahur için çalacak. Davulcuların mini konserinin ardından Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez ve Belediye Zabıta Memuru Arzu Akgül, Ramazan boyunca Çerkezköylüler’i sahura kaldıracak olan davulculara görev kimlik kartlarını dağıttı.
“MANİLER EŞLİĞİNDE UYANDIRACAKLAR”
Kimlik verilerek yetkilendirilen 9 davulcunun 8 mahallede Ramazan süresince Çerkezköylüleri sahura kaldıracağını kaydeden Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez, görevlendirilen davulcular dışında davul çalanların görülmesi halinde belediyeye bildirilmesini istedi. Gece saat 02.45 ile 03.45 arasında davulcuların mahalle sakinlerini maniler eşliğinde uyandıracağını belirten Erez “Ramazan davulcusu Çerkezköy Belediye Başkanlığının görevlendirdiği bölge dışında gece davul çalamaz ve bahşiş toplayamaz. Davulcular vatandaşların verdiği tepkilere saygılı olarak cevap verecek, varsa şikayetleri zabıta müdürlüğüne bildirilecek. Sahur vakitleri dikkate alınarak tüm çalışma bölgesinde görev yapılacak. Bahşiş toplama gün ve saatleri örf adetler dışına çıkılmaksızın, vatandaş rahatsız edilmeden, gönüllü kişilerin rızası ile gerçekleşecek. Gece çalışırken davulcuların yaka kartları görünür şekilde üzerlerinde bulunacak. Ramazan davulcularının çalışmalarında aksaklık olan veya şikayete sebep olanların çalışma izni Çerkezköy Belediye Başkanlığınca iptal edilecek” dedi.  
8 MAHALLEYİ 9 DAVULCU UYANDIRACAK
Çerkezköy'ün en büyük mahallelerinden Gazi Osman Paşa Mahallesi için iki, diğer 7 mahalle için ise birer Ramazan davulcusu seçildi. Gazi Osman Paşa Mahallesi’nde Süleyman Umur ve Muzaffer Bayraktar, Bağlık Mahallesi’nde İbrahim Karasu, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi’nde Ergül Karasu, Fatih Mahallesi’nde Hüseyin Pirbudak, İstasyon Mahallesi’nde Aziz Bayduncu, Yıldırım Bayezid Mahallesi’nde Rıza Zurnacı, Cumhuriyet Mahallesi’nde Recep Tınmaz ve Fevzipaşa Mahallesi’nde Levent Çınar görev yapacak.
Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10