Ramazan’da Bosna Hersek rüzgarı esecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy’de yapılacak olan Ramazan etkinliklerine ilişkin bilgiler verdi. Ertem, Ramazan Ayı etkinlikleri çerçevesinde ilk programın 23 Temmuz’da başlayacağı

Çerkezköy 17.07.2012 20:11:00 0
Ramazan’da Bosna Hersek rüzgarı esecek
Çerkezköy Haber –PROGRAM DÖNGELOĞLU İLE BAŞLAYACAK
Dün saat 15.30’da basın açıklaması yapan Başkan Ertem, Çerkezköy Belediyesi 2012 Ramazan Ayı etkinliklerinin 23 Temmuz’da saat 21.30’da başlayacağını belirterek, etkinliğin ilk gününde İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu’nun konferans vereceğini söyledi. Etkinlik, daha önce birçok kez Çerkezköy’de konferans veren Ömer Döngeloğlu’nun ardından sahne alacak olan Grup Dergah’ın İlahi gösterisi ile son bulacak.
ÇERKEZKÖY ŞİİRE DOYACAK
2012 Ramazan Ayı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan 2. programda ilk olarak Çerkezköy Sira (Gece Yolculuğu) İlahi Grubu’nun sahne alacağını belirten Ertem, ilahi gösterisinin ardından Çerkezköylülerin, Dursun Ali Erzincanlı’nın şiir dinletisi ile şiire doyacaklarını ifade etti.
“25 BİN KİŞİNİN GELMESİNİ BEKLİYORUM”
Etkinlikler kapsamında düzenlenecek programlardan 3.’sünün ise daha çok ses getireceğine inandığını söyleyen Başkan Ertem, “3 Ağustos Cuma günü saat 21.30’da Kipa Otoparkı’nda Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Korosu Konseri yapılacak. Konserde yaklaşık 10 bin kişilik oturma alanı oluşturulacak. Ayakta izleyenlerle birlikte 3. programımıza 20-25 bin civarında kişinin katılacağını düşünüyorum” dedi. Konsere siyaset, sanat ve iş dünyasından ünlü isimlerin de katılacağını belirten Ali Ertem, “Konser Türkiye’de birkaç ilde daha gerçekleşecek. Bosna Hersek Korosu Çerkezköy programının ardından Antalya’da sahne alacak” dedi. Bosna Hersek Korosu üyeleri Çerkezköy’de iki gün konaklayacak.
KAPANIŞI DOÇ DR. KARATAŞ YAPACAK
Ramazan Ayı etkinliklerinin 12 Ağustos’ta saat 21.30’da düzenlenecek 4. programla sona ereceğini belirten Ali Ertem, “Program Doç. Dr. Mustafa Karataş’ın konferansı ile başlayacak ve Grup Hanedan’ın ilahi gösterisi ile son bulacak. Son program da ilk program gibi Anfi Tiyatro’da gerçekleşecek” dedi. 
Haber / Ahmet KARDEŞ

0282 726 91 91
0282 747 65 10