Ordu, Belindir’i topa tuttu

Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, dün düzenlediği basın toplantısında Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e yüklendi. Ağır suçlamalarda bulunan Ordu, Bel

Çerkezköy 19.07.2012 01:44:00 0
Ordu, Belindir’i topa tuttu
Çerkezköy Haber- MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu dün saat 15.30’da parti teşkilatında basın toplantısı düzenledi.
İSTİFA ÇAĞRISINI YİNELEDİ
Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir’e yapmış olduğu istifa çağrısına, ne kendisinden ne de mensubu olduğu partiden cevap gelmediğini söyleyen Mustafa Ordu, “Hanifi Belindir, Türk örf ve adetlerine uymayan davranışlar sergilemesine rağmen hala toplum içerisine çıkarak faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor. Ahlak dışı faaliyetlerde bulunan hiç kimse devletin makamını meşgul edemez” diyerek geçtiğimiz günlerde yaptığı istifa çağrısını yineledi.
KAMUOYU İLE PAYLAŞMALI
Hanifi Belindir’in yapımı tamamlanmış olan bir okulda 300-400 bin TL’lik iş çıkardığını ve birilerine ihalesiz yaptırdığını öne süren Ordu, “Başkan Hanifi Belindir bu işi yeni firmaya nasıl verdi? Söz konusu eksik kalan işleri eski firmaya neden tamamlatmadı?” sorularını sordu. Ordu, Belindir’in söz konusu işleri tek tek kamuoyu ile paylaşması gerektiğini belirtti.  
KIRMIZI HALILAR DÖŞEDİ
Veliköy Belediyesi’nin MHP’de iken AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Çetin’in kendisini sürekli ziyaret ederek, “İmha edilmesi gereken çöpler İstanbul’dan kamyonlarla Veliköy’e getirilerek boşaltılıyor. Başkana ve meclis üyelerine de sus payı olarak sigara veriyorlar” iddialarında bulunduğunu söyleyen Mustafa Ordu, “Aynı Ahmet Çetin, yine aynı başkanın ayaklarının altına kırmızı halılar döşedi ve AK Parti’ye geçmesine destek verdi” dedi.
150 DÖNÜMLÜK ARAZİ KİMİN?
AK Partili Veliköy Belediye Meclis Üyesi Ahmet Çetin’in Ardıçlık-Sarımeşe bölgelerinde 150 dönümlük alanda buğday ekimi yaptığını söyleyen Mustafa Ordu, söz konusu arazinin ihalesiz olarak ekildiğini savunarak “Bu araziler belediyenin mi? Orman İşlerinin mi? Yoksa Spor Kulübü’nün mü? Bunun bedeli kime ödeniyor?” diye sordu.
EV SAHİPLİĞİNİ ÇETİN Mİ YAPTI?
Veliköy Sanayi Bölgesi’nde bulunan Teverpan Fabrikası’nın bitişiğinde de 120 dönümlük ‘Yeşil Bant Alanı’ bulunduğunu ve burada da ayçiçeği ekimi yapıldığını ifade eden Ordu, “Başkan Belindir tüm bunlara AK Parti’ye geçebilmek için mi göz yumuyor? Yoksa burada ayçiçeği ekimi yapabilmek için İstanbul’da villada başkana ev sahipliği yapan da Ahmet Çetin miydi? Pantolonuna sahip olamayan bir Belediye Başkanı’na bu soruları sormak abeste iştigaldir. Fakat yine de soruyorum. Okulun ek işleri nelerdi? Kime nasıl yaptırıldı? 150 Dönümlük alan kime ait? Burada buğday ekimine nasıl izin verildi? 120 dönümlük yeşil bant alanında kim hangi hakla Ayçiçeği ekimi yapabiliyor?” sorularını yöneltti ve Belindir’in bu sorulara cevap vermesini istedi.
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10