Muhtarlar ‘fitre ve zekat’ bilgilendirmesi

Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, Ramazan Ayı’nda gerçekleştirilecek olan fitre ve zekat çalışmaları kapsamında ilçe sınırları içinde çalışan muhtarlara y

Çerkezköy 19.07.2012 01:48:00 0
Muhtarlar ‘fitre ve zekat’ bilgilendirmesi
Çerkezköy Haber- Türk Hava Kurumu Çerkezköy Şubesi tarafından merkez, belde ve köylerde hizmet veren muhtarlara yönelik fitre ve zekat çalışmaları ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Çerkezköy Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda dün saat 12.00’da gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında Çerkezköy THK Şubesi tarafından bazı muhtarlara plaket verildi.
ET VE TIRNAK GİBİYİZ
Geçtiğimiz aylarda yapılan denetimlerin ardından İlçe Nüfus Müdürü Gülhan Yelek tarafından, başarılı görülen bazı muhtarlara plaket verildiğini söyleyen Türkiye Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Çerkezköy Şube Başkanı Şükrü Dumanlar, “Plaket alamayan muhtarlar arkadaşlarımızdan bazıları bana gönül koydu. Biz muhtarlarımızla et ve tırnak gibiyiz” dedi.
İŞLERİNE VERDİKLERİ ÖNEMİ ORTAYA KOYDULAR
Toplantının günler öncesinden tüm muhtarlara yazılı bir şekilde bildirildiğini söyleyen Şükrü Dumanlar, “Bazı arkadaşlarımız toplantıya katılmamış. Bu arkadaşlarımız toplantıya katılmayarak, bu işe ne kadar önem verdiklerini gösterdiler. Sonra da ‘Neden bana plaket verilmedi?’ diye tepki gösteriyorlar” şeklinde konuştu.
2 BİN ZARF DAĞITILDI
Türk Hava Kurumu’nun Ramazan Ayı içerisindeki en önemli gelir kaynaklarından biri olan Fitre ve Zekat çalışmaları hakkında muhtarlara yönelik bir bilgilendirme toplantısı düzenlediklerini söyleyen THK Çerkezköy Şube Başkanı Mustafa Zümbül, “Vatandaşlarımız, fitre ve zekat zarflarını muhtarlar aracılığı ile temin edebilecekler. Bugün burada bu çalışmaların ne şekilde yürütülebileceği konusunda fikir alışverişinde bulunmak için toplandık” dedi. Toplantıda vatandaşlara ulaştırılması amacı ile 2 bin zarf muhtarlara dağıtıldı.
KİPA’YA STANT KURULACAK
Ramazan Ayı’nın ilk haftasından itibaren Kipa Alışveriş Merkezi girişinde fitre ve zekat çalışmaları için bir stant kurulacağını söyleyen Zümbül, “Standımız Ramazan boyunca orada olacak. Vatandaşlardan gelecek olan fitre ve zekatları kabul edecek. Standın başında bir THK görevlisi bulunacak. İsteyen vatandaşlar şubeyi arayarak fitre ve zekat çalışmaları hakkında bilgi edinebilir” dedi.
1 ZARF BİLE ÇOK ÖNEMLİ
Yıllarca insanlara THK’nın faaliyetlerinden bahsettiğini belirten Mustafa Zümbül, “33 yıldır Çerkezköy THK Şube Başkanlığı görevini yürütüyorum. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘İstikbal Göklerdedir’ sözünden hareketle, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Muhtarlarımız aracılığı ile fitre ve zekat zarflarını vatandaşlarımıza ulaştırma gayreti içindeyiz. Kurumumuz yapmış olduğu yeni çalışmalarla büyük yol kat etmiştir. Bu çalışmaların daha da ileri taşınması adına 1 tek zarfın dahi THK’ya ulaştırılması çok önemlidir” dedi.
12 MUHTARA PLAKET VERİLDİ
THK olarak muhtarlara birer hatıra plaketi vermek istediklerini söyleyen Zümbül, “Bu plaketler, şu muhtar az çalıştı, bu muhtar çok çalıştı anlamına gelmiyor. Tamamen rasgele yapılmış bir sıralamada ilk 12 muhtara plaket vereceğiz. Önümüzdeki yıl da plaket almayan diğer muhtarlarımıza plaket vereceğiz. Üzerinde THK’nın ambleminin olduğu bu plaketleri yıllarca saklamanızı temenni ediyorum. Biz THK olarak hepinizi çok seviyoruz. Ne mutlu ki sizlerle birlikte çalışıyorum” diye konuştu.
TÜM MUHTARLARA T-SHİRT HEDİYE EDİLDİ
Konuşma ve bilgilendirmelerin ardından -Kapaklı İsmet Paşa Mahallesi Muhtarı Ahmet Aydın adına Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Yüksel Öztürk, Uzunhacıköy Muhtarı Keramettin Gürel, Yıldırım Beyazıt Mahallesi Muhtarı İrfan Akem, Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, Veliköy Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Süleyman Kuru, Veliköy Sanayiciler Mahallesi Muhtarı Erdal Diler, Karaağaç Kazım Karabekir Mahallesi Muhtarı Metin Yurteri, Karaağaç Gazi Osman Paşa Mahallesi Muhtarı Marif Bozan, Bahçeağıl Köyü Muhtarı Halim Çelebi, Pınarça Köyü Muhtarı İlhami Özkan ve Karlı Köy Muhtarı Sadi Er’e plaketleri takdim edildi. Toplantıda tüm katılımcılara ayrıca birer t shirt hediye edildi.   
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10