“Bölgeye yarardan çok zarar getirecek”

Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği tarafından belediye düğün salonunda, Şarköy'e kurulmak istenilen 'Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin çevresel etkileri' adlı panel düzenledi.

Şarköy 19.07.2012 22:38:00 0
“Bölgeye yarardan çok zarar getirecek”
RAPOR GERÇEKTEN UZAK
Çerkezköy Haber - Panele konuşmacı olarak Çevre Mühendisi Prof. Dr. Beyza Üstün ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar konuşmacı olarak katıldı. Panelin açılış konuşmasını yapan Şarköy Çevre ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Hakan Sadunoğlu kurulmak istenilen santralle ilgili bilgi verdi. Bölgede gerçek bir inceleme, araştırma yapılmadan santralle ilgili rapor hazırlandığını, bu raporun gerçeklerden uzak olduğunu verdiği bir örnekle dile getiren Sadunoğlu "Santralin kurulması planlanan bölgede, uluslararası anlaşmalarla yaşam hakları güvence altına alınan, caretta caretta su kaplumbağaları yaşıyor, bu bile raporun gerçeklerden ne kadar uzak olduğunu belirtiyor. Tekirdağ İl Genel Meclisi, santrali kurmak isteyen şirketin istediği ölçekli haritaların onaylanmasını kabul etmeyerek çok önemli bir karara imza atmışlardır, kendilerine buradan teşekkür ediyorum. Santralin kurulması yönünde ÇED raporuna imza atan kuruluşları mahkeme süreci başlattık. Bu santral bölgemizde yarardan çok zarar getirecektir" dedi.
YETMEZSE BAŞKA YAKITLAR DA KULLANACAKLAR
Çevre Mühendisi Prof. Dr. Beyza Üstün de “Şimdi doğalgaz diye başlayacaklar, biliniz ki yetmediğinde başka yakıtlar da kullanacaklar. Ellerindeki enerji yetmezse, buna teknoloji çok uygun, başka bir yakıta çevireceklerdir. Bu da kömür olacaktır. Ülkemizde bu tip santraller için kömür rezervleri yeterli değildir. İthal kömür kullanmak durumunda kalacaklardır. Santralin soğutulması için günde 70 metre küp suya ihtiyaç var" dedi.
ZARARLARINI İYİ ANLAMALISINIZ
Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Dizdar'da yaptığı konuşmada, doğanın vurdumduymaz bir şekilde katledilmeye çalışıldığını, buna dur denilebileceğini belirterek, "Bu salondaki kalabalık umut verici, buradan başlayabilir ve bu santral durdurulabilir. Bunun zararlarını çok iyi anlamanız gerekiyor." dedi.
 

Haber / Gülay YİĞİT SEZEN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10