Tekirdağ F Tipi cezaevinde yangın

Tekirdağ Muratlı yolu üzerindeki F 2 yüksek güvenlikli Cezaevi’nde terör örgütüne üye olmak ve molotof atmak suçlarından hükümlü olarak kalan pkk üyesi 2 mahkum, koğuşundaki yatakları tutuş

Tekirdağ 19.07.2012 22:44:00 0
Tekirdağ F Tipi cezaevinde yangın
MAHKUMLAR YANGIN ÇIKARDI

Çerkezköy Haber -Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Muratlı Karayolu üzerinde bulunan Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde önceki gece saat 23:30 sıralarında yangın çıktı. İddialara göre Tekirdağ F 2 Tipi Cezaevi’nde İstanbul’da molotoflu saldırı suçundan hükümlü bulunan PKK üyesi 2 mahkum koğuşundaki yatakları tutuşturdu. Kısa sürede koğuşu saran alevlere ilk olarak infaz koruma memurları müdahale etti.

2 MAHKUM ZEHİRLENDİ
Yangını çıkarttığı iddia edilen Birdal Abay ve Adem Tunç isimli mahkumlar dumandan etkilenerek zehirlendi. Jandarmalar tarafından koğuştan çıkarılan 2 mahkum cezaevinde bulunan ambulanslarla Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil serviste müdahale edilen 2 mahkumun hastanede tedavilerinin devam ettiği öğrenildi.
DEMİR BARİYERLER YERLEŞTİRİLDİ
Yangının diğer koğuşlara sıçraması ihtimaline karşı Tekirdağ Belediyesi İtfaiyesi’ne haber verildi. Ayrıca cezaevine çok sayıda ambulans da sevk edildi. 3 itfaiye aracı ile yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını yarım saatlik çalışma sonunda söndürdü. Diğer koğuşlarda kalan mahkumlar ise kontrollü bir şekilde cezaevinde güvenli bir bölgeye tahliye edildi. Yangının ardından İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan cezaevine zırhlı araç ve çok sayıda asker sevk edilerek cezaevi girişine demir bariyerler yerleştirildi. Tekirdağ Cumhuriyet Savcı Vekili Muammer Özcan’ın inceleme yaptığı cezaevinde koğuşta bulunan yatakların yandığı tespit edildi.
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10