“Ülke menfaatine olan her işte varız”

HAS Parti olarak ülke menfaatine olan her türlü oluşumda var olacaklarını söyleyen Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, “Genel başkanımızın alacağı her türlü kararda destekçisi o

Çerkezköy 19.07.2012 23:27:00 0
“Ülke menfaatine olan her işte varız”
Çerkezköy Haber- Halkın Sesi Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Ercan Erdoğan, AK Partiye geçmesi planlanan Numan Kurtulmuş ile ilgili açıklamalarda bulunarak kendisine yöneltilen sorulara içtenlikle cevap verdi.
- AK Parti ile birleşme fikrine nasıl bakıyorsunuz?
- “Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş’un AK Parti ile birleşme kapsamında alacağı her türlü karara saygı duyacağız. Tekirdağ İl Başkanlığımızda yaptığımız temayül yoklamasında Genel Başkanımıza her türlü kararından destek verileceği yönünde karar alındı. Bu aşamada söz konusu ülke menfaatleri ise, HAS Parti olarak hiçbir engelin, bizi ülkeye hizmetten alı koymasına müsaade etmeyeceğiz. Parti olarak ülke yararına olan her türlü işte varız. Partimizin kapanması ya da başka bir parti ile birleşmesi ülke menfaatine olacaksa eğer, Halkın Sesi Partisi olarak bu tür oluşumlarda da üzerimize düşeni yaparız”
HAS Parti’den Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi seçilen Hüseyin Şenses’in partiden ayrılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?
- “Hüseyin Şenses geçtiğimiz hafta partimizden istifa ederek siyaset hayatına bağımsız olarak devam edeceğini ifade etti. İstifasının bir tepki istifası olmadığını kendisi de beyan etti. Hatta bazı açıklamalarında Genel Başkanımız Numan Kurtulmuş’a güveninin sonsuz olduğunu ifade etti. Bundan sonraki siyaset hayatına bağımsız olarak mı devam edecek yoksa birleşme halinde kendisi de AK Parti’ye katılacak mı, bütün bunları zaman gösterecek.”
- AK Parti ile HAS Parti arasında ne gibi görüş ayrılıkları var?
- “İki siyasi parti arasında elbette ki farklılıklar var. Fakat bu farklılıklar iki parti arasında uçurumlar olduğu anlamına gelmez. AK Parti de HAS Parti de aynı örf ve ananelerden beslenen, aynı kültürden gelen partilerdir. Söz konusu ülke menfaatleri ve bu milletin refahı ise ufak tefek farklılıkların birleşme yolunda engel teşkil edeceğini düşünmüyorum.”
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10