OSB doğalgaz vanalarını açtı

Kırklareli Kızılcıkdere Köyü Mevkiinde bulunan Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) önceki gün düzenlenen törende Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Aypateks Tekstil Fabrikası'nın doğalgaz vanas?

Bölgede Gündem 20.07.2012 20:24:00 0
OSB doğalgaz vanalarını açtı

DOĞALGAZ ALTYAPISI TAMAMLANDI

Çerkezköy Haber -Vali Mustafa  Yaman’ın girişimleri doğrultusunda, Kırklareli OSB’de Pazartesi gününden itibaren üretime geçecek olan Aypateks Tekstil Fabrikası ilk doğalgaz bağlantısını gerçekleştirdi. Törende konuşan Yaman 367 hektar alan üzerindeki Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) yatırımcıları beklediklerini belirterek “Yapılan yatırımlar ve nisan ayı içerisinde BOTAŞ ile Doğalgaz alımı için yaptığımız anlaşma ve sözleşmelerle birlikte Kırklareli OSB’de doğalgaz altyapısı tamamlanmıştı. Fabrika içerisinde altyapısını tamamlayan ve bunun ardından talepte bulunan Aypateks Tekstil Firması doğalgazına kavuştu. Fabrika içerisinde ilk altyapıyı tamamlayan Aypateks olduğu için doğalgaz vanasını ilk onlar açıyor. Diğer fabrikalarda altyapılarını tamamlamalarının ardından doğalgaza kavuşacak. Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin talebi 2012 yılı sonuna kadar 1 milyon 400 bin metre küptür. Aypateks Tekstil de 2012 yılı sonuna kadar 300 bin metreküpünü talep etti. Bundan sonra artarak devam edecek. Diğer fabrikalarımızda altyapılarını tamamladılar” dedi.
İSTİMDAM SAĞLAYACAK
Aypateks Tekstil Genel Müdürü İsmail Sarıbaş da “Kırklareli OSB’ye İstanbul’dan geliyoruz. Pazartesi günü ilk etapta 300 kişi ile işe başlayacağız. Bunun ikinci etabı 500 işçi, 3. etabı ise 800 işçi olacak. Biz tamamıyla takım elbise ve pantolon üreten Aypateks tekstil olarak Kırklareli’de hizmet vereceğiz. İnşallah öncelikle Kırklareli’ne ve ülkemize katkımız olur. Fabrikamızda çalışacak olan bütün personel, Kırklareli’den ilçelerinden ve köylerinden olacak. İstanbul’dan sadece teknik personel getireceğiz” dedi.
 

Haber / Sevim BOZKURT

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10