AK Parti engelli vatandaşların sıkıntılarını dinledi

AK Parti Çerkezköy İlçe Yönetimi dün saat 14.30’da Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesini ziyaret etti.

Çerkezköy 20.07.2012 21:01:00 0
AK Parti engelli vatandaşların sıkıntılarını dinledi
Çerkezköy Haber - Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Bahçekapılı ve Berna Eşsiz ile birlikte dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya’yı ziyaret eden AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, engellilerin sıkıntı ve taleplerine ilişkin bilgiler aldı. Ziyarette engellilerin problemleri, hükümetin engellilere yönelik yaptığı çalışmalar ve Çerkezköy Belediyesi tarafından engelliler için yaptırılacak olan binanın engelliler için önemi görüşüldü.
“TEK SIKINTIMIZ BİNAMIZ”
Tek sorunlarının bina sorunu olduğunu ve bunun da Engelli Konaklama ve Bakım Merkezi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte çözüleceğini ifade eden Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, “Konaklama ve bakım merkezimiz bittiğinde sıkıntılarımız büyük ölçüde bitmiş olacak. Bu projeyle evlerinde bakıma muhtaç olanlar veya aileleri tarafından bakımı yapılamayan engelliler gelip kalabilecekler. Yetişkin ve zihinsel engelli arkadaşlarımızın yanı sıra annesi ve babası özürlü olanlar da var. Bu zihinsel engelli vatandaşlarımız aileleri ve toplumla sorunlar yaşıyorlar. Devlet zihinsel engellilerin evlenmemesi için en kısa zamanda yasa çıkarmalıdır. Çünkü bu bizim için ve toplum için acil çözülmesi gereken bir sorundur” dedi.
“TÜRKİYE’DE 300 BİN, TEKİRDAĞ’DA 6 BİN”
Engelli sayısının Türkiye genelinde 300 bini, Tekirdağ’da ise 6 bini aştığını ifade eden Çetinkaya “Engelli vatandaşlarımız devlet için büyük bir külfet olmuş durumda. Devlet bunun için acil olarak önlem almalıdır. Bunlar arasında evlenecek olan vatandaşlarımız için kan tahlilinin yapılacağı laboratuar kurulmalıdır. Bu laboratuarda engelli veya engelsiz herkes kan vermeli ve evlenmeden önce bunu dikkate almalarını sağlamalıdır” dedi. Hayrettin Çetinkaya, Türkiye’deki engellerin büyük oranda “akraba evliliği, hamilelik süresindeki olumsuzluklar, genetik faktörler ve trafik kazaları” nedeniyle ortaya çıktığını belirtti.
“AK PARTİ HÜKÜMETİ BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPTI”
AK Parti Hükümeti tarafından engellilere yönelik büyük çalışmaların yapıldığını söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ da “Engelli vatandaşlarımıza ve refakat eden ailesine devletimiz maaş bağladı. Ücretsiz rehabilitasyon merkezleri açıldı ve gidip gelemeyen engelliler için araç tahsis edildi. Yaklaşık 20 bin kişi kamu kurumlarında istihdam edildi. Çocuğu engelli olan anne babalara 5 yıl erken emekli olma hakkı tanındı. Kamu kurum ve kuruluşlarına engelli asansör yapılması, sosyal aktivite alanları düzenlemesi gibi çok sayıda düzenlemeler yapıldı” dedi.
“SINAV VE KURA İLE ALIMLAR BİZİ SEVİNDİRDİ”
Son zamanlarda kamu kuruluşlarında istihdam edilmek için sınavla veya kura şeklinde engelli vatandaşların alınmasının sevindirici bir gelişme olduğunu kaydeden Hayrettin Çetinkaya, “Ben üye olan bütün arkadaşların sınava ya da kuraya katılmasını istedim. Çünkü bazı engelli vatandaşlarımız var yatalak değil ama kendini öyle göstererek devletten para alıyorlar. Sınav ve kuraya katılan bütün arkadaşlar inşallah kazanacaklar. Ama sınav sonucunda bir mülakat olacağını düşünüyorum” dedi
“30 TEKERLEKLİ SANDALYE 30 RAMAZAN PAKETİ”
AK Parti’nin bir organizasyonunda 30 ihtiyaç sahibi engelli vatandaşa tekerlekli sandalye vereceklerini belirten Demirbağ, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların belirlenmesi için dernek başkanı Hayrettin Çetinkaya’dan destek istedi. Demirbağ, AK Parti olarak 30 engelli vatandaşa da Ramazan paketi vereceklerini söyledi.
Haber / Bahtiyar ŞENLİK


0282 726 91 91
0282 747 65 10