Engelinden dolayı okumayan çocuk kalmayacak

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün katkıları ile hazırlanan ‘Engelsiz bir gelecek için engelsiz okullar’ projesinin tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Tekirdağ Belediye Meclis To

Tekirdağ 22.07.2012 17:45:00 0
Engelinden dolayı okumayan çocuk kalmayacak
ENGELLERİ AŞIYORUZ
Çerkezköy Haber - Toplantıda konuşan Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, “Projenin tamamlanması ile birlikte engelli çocuklar hiçbir sıkıntı yaşamadan eğitim hayatlarını sürdürebilecek” dedi. Tekirdağ Belediyesi olarak göreve geldikleri günden bu yana her zaman engellilerin yanında olduklarını, Engelliler Koordinasyon Merkezi'ni kurarak engelliler ile iletişim ve koordinasyonu sağladıklarını ve engellilerin sıkıntılarına birinci elden ve en kısa zamanda müdahale ettiklerini ifade eden Dalgıç “Yollarımızı, kaldırımlarımızı engellilerimiz için uygun hale getiriyoruz. Belediye binalarımızı engellilerimizin rahatlıkla kullanabilmesi için gerekli aparatlarla donatıyoruz. Tekirdağ Belediyesi olarak engelleri aşıyoruz. Engelsiz bir gelecek için engelsiz okullar projesi ile de engellerin dolayı okuyamayan çocuğumuz kalmayacak” dedi.
ENGELLİ ŞARTLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ
Toplantıya katılan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Gökay Üstün de, “Ajans olarak engelli şartlarının iyileştirilmesi konusuna ayrı bir öncelik ve önem veriyoruz. BU projeyi hazırlayan ve ajansımıza bu projeye destek olma imkanı veren Tekirdağ Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
OKULLARA RAMPALAR YAPILACAK
Okulların çoğunda belediyenin desteği ile engelli çocuklar için çalışmalar yapıldığını fakat bunların yeterli olmadığını belirten Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Halis İşler de projenin hayata geçmesinde emeği olan kurumlara teşekkür etti. Tekirdağ Engelliler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Murat Yıldız da toplantıda yaptığı konuşmada “Engelsiz bir gelecek için engelsiz okullar projesi ile okullarda rampalar yapılacak, liftler yerleştirilecek, tuvaletler ve sınıflar engellilere uygun hale getirilecek” dedi.
MALİYET 469 BİN TL
Hacıilbey, 13 Kasım, Fevzi Çakmak, Nurettin Ekmekçioğlu, Mediha Mehmet Tetikol, Ticaret ve Sanayi Odası, Cafer Tayyar, Aydoğdu, Kamil Korkmaz Zafer ve Özel İdare 80. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulları olmak üzere toplam 10 okulu kapsayan projenin 469 bin 102 TL olarak belirlenen maliyetinin 290 bin 102 TL’si Trakya Kalkınma Ajansı, 178 bin 915 TL’si ise Tekirdağ Belediyesi tarafından karşılanacak.
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10