“Yaptığın haksızlıkların hesabını vereceksin”

Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem'e, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’a ve HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş’a verip veriştiren Milliyetçi Hareket Partisi İlçe B

Çerkezköy 23.07.2012 21:08:00 0
“Yaptığın haksızlıkların hesabını vereceksin”
Çerkezköy Haber- Milliyetçi Hareket Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu; Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın Numan Kurtulmuş hakkındaki açıklamaları ve Çerkezköy Diş Tedavi ve Protez Hastanesi konusuyla ilgili yazılı açıklama yaptı.
“FİRAVUNLAŞMAYACAĞIZ DİYORDU”
Belediye Başkanı Ali Ertem ve AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ’ın, AK Parti’ye katılması gündemde olan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş için “Çok değerli bir insan olduğunu düşünüyoruz, fikir üreten, bilgi sahibi bir insan. Gerek kişiliği, gerekse siyasi duruşu ile örnek bir insan. Türk siyasetinde, temiz siyasette olması gereken kişilerden biridir. Kendisinin partimiz bünyesinde aktif olarak siyaset yapmasından büyük mutluluk duyarız” şeklindeki değerlendirmelerini anımsatan MHP İlçe Başkanı Mustafa Ordu, “Oysa aynı Numan Kurtulmuş yakın zamanda ‘Firavunlaşmayacağız. İktidar baskı ve zulüm mekanizması olmayacak. Karunlaşmayacağız. Milletin hakkı ile zenginleşmeyeceğiz. Açık söylüyorum ki HAS Parti asla hırsızlarla olmayacak. Dinimizi istismar etmeyeceğiz” açıklamalarında bulunmuştu” dedi
“HESABINI SORMAK GEREKİR”
Numan Kurtulmuş’un bu sözleri kime söylediğini Ali Ertem ve Alaettin Demirbağ’ın bilmediğini ya da bilmezden geldiklerini söyleyen Ordu, “Vatandaşlarımız bu lafların kime söylendiğini çok iyi biliyor. Ancak bilmek yetmez, gelişmelerin sebep ve sonuçlarını analiz ederek sandıkta bunun hesabını sormak gerekir” dedi. Ordu, katılım sürecinde AK Parti yöneticilerinin kendilerini firavun olarak niteleyen, despotlukla suçlayan, yolsuzlukların adresi olarak gösteren bir kişinin, partilerinde siyaset yapmasını içlerine nasıl sindireceklerini merak ettiğini söyledi.
“NE OLDU? NE DEĞİŞTİ?”
Numan Kurtulmuş’un tüm ithamlarına rağmen AK Parti ile işbirliği yapma düşüncesi içerisinde olmasına anlam veremediğini söyleyen Ordu, “AK Parti, bu ithamlarını ortadan kaldıracak nasıl bir düzelme içersindedir? Ne olmuş, ne değişmiştir? Bu davranışların siyasi etikte yeri yoktur. Üstelik tüm gelişmeler vatandaşların gözü önünde ve adeta onlarla dalga geçercesine gerçekleşmektedir. Siyaset bu kadar ilkesiz, tutarsız ve kaygan bir zeminde yapılmamalıdır” diye konuştu.
“ADLİ SORUŞTURMA BAŞLATILMALIDIR”
Ertem’in Çerkezköy Diş Tedavi ve Protez Hastanesi için alınan cihazların bir başka yere gönderilmesine ilişkin “Çerkezköy’ün hakkını kimseye yedirmem” sözlerini de anımsatan Ordu, “Bu durumun ilgili makamlarca aynı zamanda suç duyurusu olarak değerlendirilmesi gerekir. Başkanın iddiaları doğru ise ortada ciddi bir yolsuzluk var demektir. Çerkezköy için alınan cihazların bir başka yere gönderilmesine kamu ihale kanunu izin vermez. Böyle bir durum olduysa derhal idari ve adli soruşturma başlatılmalıdır. Belediye Başkanı tribünlere oynayacağına derhal yasal girişimlerde bulunmalıdır” dedi.
ÇERKEZKÖY’E HAKSIZLIK DEĞİL MİDİR?
Yatırımı yapan Sağlık Bakanı’nın AK Parti’li olduğunu söyleyen Ordu, “Hükümet ve Başbakan AK Parti’li değil midir? Ali Ertem’in yapması gereken, gazetelerde şov yapmak yerine yetkilileri harekete geçirerek haksızlığın giderilmesini sağlamaktır. Beceremezse, her onurlu yöneticinin yapması gerekeni yapsın. İstifa etsin. Hak yemek, haksızlık yapmak AK Parti iktidarında sıradan bir durum haline geldi. Çerkezköy’de bir parsel satın alındıktan sonra yeni sahibi belediyeye başvurarak imar planı tadilatı ile parseli ticaret alanından akaryakıt istasyonuna çevirtir. Bu Çerkezköy’e, vatandaşlara haksızlık değil midir? Bu iş nasıl olur, nasıl olabilir? 70’li yıllarda vatandaşlardan toplanan paralarla ‘Fabrika kuracağız, çocuklarınıza iş sahası yaratacağız” diye alınan arsaya, devletten teşvik alınarak fabrika kuruldu. Arsa fiyatları daha karlı bir hale geldiği için, sanayici belediyeye başvurarak sanayi arsasını konuta çevirtti. Bu durum Çerkezköy’e, haksızlık değil midir?” diye sordu.
LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ
Hükümetin çalışanlara yüzde 3-4 zam verirken belediyenin ise su fiyatlarını yüzde 40, emlak vergilerini yüzde 300-400 arttırmasının da haksızlık olduğunu dile getiren Ordu, “Bütün bu haksızlıklar vatandaşlar için adeta zulüm halini almışken nasıl olur da Çerkezköy’e ve vatandaşlara haksızlık yapmayı yönetim şekline çeviren Belediye Başkanı kalkıp Çerkezköy’ün hakkını yedirmem diye açıklama yapar. Lafla peynir gemisi yürümez. Atıp tutmaktan ziyade harekete geçip uygulamak ve çalışmak lâzımdır. Yolun sonu göründü. Parti yöneticileriniz hazırlıklara başladı, galiba seçimleri de öne alacaklar. Az kaldı, gidiyorsun. Emekliliğini ister Yemen’de ister Silivri sahilinde ister İstanbul Boğazı’nda geçir, tercihine bir şey diyemem. Ama Çerkezköy’e ve vatandaşlara yaptığın tüm haksızlıkların hesabını mutlaka vereceksin, bunu sakın unutma” diye konuştu.
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10