Çocuğunuz hangi okula gideceğini öğrenin

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ilkokullara kayıt işlemlerini tamamladı. Veliler çocuklarının hangi ilkokula kaydedildiğini bakanlığın ”http://www.meb.gov.tr” internet adresinde yer alan Veli Bilgilendir

Bölgede Gündem 24.07.2012 23:48:00 0
Çocuğunuz hangi okula gideceğini öğrenin
İLKOKULLARA KAYIT İŞLEMLERİ TAMAMLANDI
Çerkezköy Haber - Mecburi ilköğretim çağına giren 66 aylık çocuklar ile 60-66 aylık arası çocuklardan toplam 2 milyon 313 bin 888 çocuğun ikametlerine en yakın ilkokula yerleştirildiği bildirilerek, velilerin bakanlığın “http://www.meb.gov.tr” internet adresinde yer alan Veli Bilgilendirme Sisteminden çocuklarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu ve okulun iletişim bilgilerini öğrenebilecekleri ifade edildi. Bu yerleştirmenin aynı zamanda 66 ay ve üzeri çocuklar için kesin kayıt anlamına geleceğinin vurgulandığı açıklamada, velilerin ek herhangi bir evrak temin etmeden, kayıt, katkı parası adı altında zorunlu bir bağış yapmadan okullar açıldığında çocuğunu okula götürmesinin yeterli olacağı belirtildi.
ARA SINIF NAKİLLERİ AĞUSTOS’TA
Yerleştirmeden sonra görev yeri değişen kamu görevlileri ile ikameti değişen vatandaşların çocuklarının birinci sınıfa kaydı, yeni adresiyle uyumlu okula sistem tarafından yapılacak. Ancak eski okula kesin kayıt yapılan çocukların adresi değiştikten sonraki yeni adresine uyumlu okula nakli, e-okulda nakiller açıldığında yapılacak. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak adresi ve okulu değişen öğrencilerin tespiti halinde adreslerine uygun okullara kayıtları ve nakillerinin yapılması sağlanacak.
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10