“Sansürün kalktığı falan yok”

24 Temmuz basında sansürün kaldırılışı ve basın bayramının 104. yıl dönümünde Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret eden Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dön

Çerkezköy 25.07.2012 00:25:00 0
“Sansürün kalktığı falan yok”
Çerkezköy Haber- Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, Meclis Üyesi Faruk Bal ve parti yönetimi ile birlikte Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ziyaret ederek 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı.
GURUR DUYUYORUZ
Yerel basının ulusal basın gibi sansür uygulamasına boyun eğmediğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Bu nedenle yerel basınımızla gurur duyuyoruz” dedi. Yerel basının reklamlar ve resmi ilanlardan başka bir gelir kaynağının olmadığına dikkat çeken Dönmez, “Yerel basınımızın gelir kazanmak gibi bir derdi de yok zaten” dedi. Dönmez, ziyarette ayrıca geçtiğimiz günlerde 12. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Çerkezköy Haber Gazetesi’ni ayrıca kutladı.
2 İSİM YÜKSELİŞTE
CHP bünyesinde iki ismin yükseliş gösterdiğine dikkat çeken Metin Dönmez, “Bunlardan birisi CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey, diğeri ise Tekirdağ Milletvekilimiz Dr. Candan Yüceer’dir. Candan Yüceer çok aktif bir milletvekilimiz. Türkiye’nin her yerine gitmiştir. Önümüzdeki günlerde CHP Genel Kurulu yeniden oluşturulacak. Genel Kurulda milletvekillerimiz Faik Öztrak ve Candan Yüceer’i de görmek bize ayrı bir mutluluk verecektir” dedi.
HİÇBİR FARK YOK
Son zamanlarda gündemde ‘Yeni CHP’ söyleminin yer aldığını belirten Dönmez, “Yeni CHP kavramı ile bildiğimiz CHP kavramı arasında hiçbir fark yok. İnsanlarda, sanki CHP üst sınıfların partisiymiş gibi bir algı oluşmuştu. Böyle bir şey söz konusu değil. Bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak amacıyla ‘Yeni CHP’ söylemi türedi” diye konuştu.  
YILLARDIR AYNI HİKAYEYİ DİNLİYORUZ
Sansürün kaldırılmadığını aksine sonuna kadar devam ettiğini ifade eden Gazeteci Şaban Kardeş, “Biz haberlerimizi sansürsüz yapıyoruz fakat ertesi gün soluğu emniyette alıyoruz. Sansürün kalktığı falan yok. Her gelen hükümet, sansürün ve dokunulmazlıkların kaldırılacağı, işsizlik sorununun çözüleceği vaatleri ile geliyor. Yıllardır aynı hikâyeyi dinliyoruz” dedi.
BASIN HER ZAMAN SANSÜRE MARUZ KALDI
CHP İlçe Teşkilatı Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk, “Okuduklarımdan ve yaşadıklarımdan öğrendiğim kadarıyla basın her zaman sansüre maruz kaldı. Ben bizzat bu durumun canlı şahidiyim. Fakat Çerkezköy Haber Gazetesi’nin sansüre karşı dik duruşunu takdirle karşılıyorum” dedi. 
GARİBAN NE YAPSIN
TREDAŞ ve GAZDAŞ’ın fatura ödenmemesi halinde insanların elektriğini ve doğalgazını kestiğini anımsatan Gazeteci Kardeş, “Devlet, özelleştirme politikalarını itina ile yapmalı. Özelleştirilen yerlerde de yine devletin emniyet sibobları bulunmalı. Çerkezköy’de birçok insan asgari ücretle geçinmeye çalışıyor. Doğalgaz faturasını geciktirdiği için 60 TL, elektrik faturasını da geciktirdiği için 20 TL açma kapama bedeli ödüyor. Bu da vatandaşın maaşının yüzde 10’u demek oluyor. Peki gariban vatandaş ne yapsın?” dedi.  
Haber / Ahmet KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10