“Amacımız Çerkezköy’e faydalı olmak”

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Yönetimi, Çerkezköy Teksif Sendikası Şube Başkanı Mürsel Türkkan, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Disk Lastik-İş Çerkezk?

Çerkezköy 25.07.2012 00:31:00 0
“Amacımız Çerkezköy’e faydalı olmak”
Çerkezköy Haber- Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez ve ilçe yönetimi, dün bir dizi ziyarette bulundu.
“SAĞ İLE SOL İLE İŞİMİZ OLMAZ”
Metin Dönmez ve CHP İlçe Yönetimi, ilk ziyaretini saat 13.00’da Teksif Sendikası Çerkezköy Şubesi’ne yaptı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Teksif Çerkezköy Şube Başkanı Mürsel Türkkan, yeni yönetimi tebrik ederek “Biz sendikayız. İşçi haklarını savunuyoruz. Bizim sağ parti ya da sol parti ile işimiz olamaz. Kim işçinin hakkını savunuyorsa biz onun yanındayız. Yeni çıkan sendika hakları konusunda çok fazla bilgiye sahip değiliz. Devlet bize kırmızı bir tablo gösteriyor ama biz tablonun arkasını tam olarak göremiyoruz” dedi. Günümüzde işçi şartlarının çok ağır olduğunu söyleyen Türkkan, 15 yıllık işçi ile 1 yıllık işçinin de aynı şekilde asgari ücret aldığını belirtti.
İŞÇİ HAKLARI KONUSUNDA KİLİT PARTİYİZ
Özellikle işçi sendikalarıyla ilişkilerini daha iyi tutmak istediklerini belirten CHP İlçe Teşkilatı Eğitimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Necdet Ertürk, “Bugün işçi haklarını koruma ve destekleme konusunda kilit partiyiz. İşçilerin haklarını en iyi şekilde biz gündeme getiriyoruz. İşçi hakları konusunda en iyi düzenlemeyi ve duyarlılığı rahmetli Bülent Ecevit yapmıştı” diye konuştu.
TEK SIKINTIMIZ NAKİT PARA
Ziyaretlerin devamında Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret eden CHP heyeti, burada odanın faaliyetleri hakkında bilgi aldı. Çerkezköy Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, oda olarak sıkıntılarının olmadığını belirterek, “Yalnızca nakit para konusunda bazı sıkıntılarımız var. Bu sorunumuzu iktidar partili vekil ve yöneticilere aktarmıştık” dedi. Hızlı gelişen Çerkezköy’de son zamanlarda yapılan büyük alışveriş merkezlerinin esnaf için sıkıntı doğurduğunu ifade eden Bozdağ, “Serbest piyasa olduğu için yapacak bir şeyimiz yok. Gönül isterdi ki AVM’ler şehrin dışına yapılsaydı. O zaman esnaf bu kadar sıkıntı çekmezdi” dedi.
PARTİMİZ TÜRKİYE’NİN MOZAİĞİDİR
Türkiye’nin 81 ilinden üye bulunduran bir parti olduklarını ve güzel bir mozaik oluşturduklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı Dönmez de, CHP olarak yeni bir süreç başlattıklarını ve yerel yönetimlere ağırlık verdiklerini söyledi. 2013’te yerel seçimlerin yapılabileceğini söyleyen Dönmez, “Erken seçim olursa buna karşı çıkmayız. Hatta bizim için daha iyi olur. Çünkü erkene alınmaması durumunda seçimler kış aylarına denk gelecek. Bu da özellikle kış aylarının çetin geçtiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu için sıkıntılar yaratacaktır” dedi.
GÜCÜNÜZ YOKSA CİDDİYE ALINMIYORSUNUZ
CHP heyeti daha sonra Disk Lastik İş Sendikası Çerkezköy Bölge Temsilciliği’ni ziyaret etti ve sendikanın çalışmaları ile işçilerin yaşadığı sıkıntılar hakkında bilgi aldı. Disk Lastik İş Sendikası Çerkezköy Bölge Temsilcisi Celal Arslan, sendikalar ve işçi hakları konusunda sıkıntılarının olduğunu ifade ederek “Eskiden partiler veya kurumlar işçi haklarını savunurdu. Fakat şimdi durum tam tersine döndü. Eğer gücünüz varsa hem siyasi hem de ekonomik konularda söz sahibi olabiliyorsunuz. Gücünüz yoksa kimse sizi ciddiye almıyor ve azınlıkta kalıyorsunuz. Bugün bizler tam da bu durumdayız” dedi.
ÇERKEZKÖY İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMALIYIZ
CHP yönetimi ziyaretlerini Çerkezköy Belediyesi ile sürdürdü. CHP’li heyeti kapıda karşılayan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, CHP’nin yeni yönetimi ile tokalaşarak kendilerine başarılar diledi. Yeni yönetimle nezaket ziyaretinde bulunduklarını söyleyen İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Her ne kadar farklı ideolojileri savunan iki farklı partiden olsak da Çerkezköy’ün menfaati için ne yapılması gerekiyorsa onu birlikte yapmalıyız” dedi.
AMACIMIZ İLÇEYE FAYDALI OLMAKTIR
“Birlikte çalışma düşüncesi ile gelmeniz beni mutlu etti” diyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, “Sürekli iletişim halinde olmalı ve yanlışlarımız konusunda birbirimizi uyarmalıyız. Fakat yapılan eleştiriler eleştiri yapmak için olmamalıdır. Bir ilçe başkanı sürekli bize sataşıyor. Biz küçük insanlarla uğraşamayız. Bu ancak küçük insanların işidir. Bizim amacımız birilerini yok etmek değil, sadece Çerkezköy halkına faydalı olabilmektir” ifadesini kullandı.
RAMAZAN ETKİNLİKLERİNİ TAKİP EDİYORUZ
Ramazan etkinliklerine ve  temeli yeni atılan İmam Hatip Lisesi’ne de değinen Metin Dönmez, “İmam Hatip Lisesi’nin temel atma töreninde oradaydık. Bu okul inşallah Çerkezköy’e hayırlı olur. Ramazan etkinliklerini de takip ediyoruz. Yaptığınız güzel faaliyetler için teşekkür ediyoruz” dedi. Başkanlık makamının kimse için kalıcı olmadığını belirten Ertem, “Bizim tek amacımız Çerkezköy için faydalı şeyler yapmaktır. Aramızda çatışma ve dargınlıklar olursa bundan Çerkezköy halkı zarar görür” diye konuştu.
ÇERKEZKÖY’ÜN SIĞINMA EVİNE İHTİYACI YOK
Rüzgâr enerjisi ve otogar ile ilgili bir çalışmalarının olup olmadığı sorusuna karşılık Ali Ertem, “Şuanda Rüzgâr enerjisi ile ilgili bir çalışmamız yok. Fakat ilerleyen zamanlarda yalnızca kendi enerjimizi karşılayabilmek için yapılabilir. Tahminime göre 15–20 güne kadar da Otogar için ihaleye çıkarız. Çalışmaların önümüzdeki yıl başlamasını planlıyoruz” dedi. Çerkezköy’de kadın sığınma evi açılması yönündeki soruyu da cevaplayan Ertem, “Çok şükür Çerkezköy’ün böyle bir kuruma ihtiyacı yok. Fakat talep olsa bile ben kadın sığınma evlerinin olmasına karşıyım. Kadınlar sığınma evlerinde deşifre edilmemeli. Eğer bir kadın şiddet görüyorsa, gidecek yeri yoksa ben ona ev tutarım ve onun bütün masraflarını karşılarım. Hem normal bir vatandaş gibi yaşar hem de toplum tarafından sığınma evinde diye etiketlenmez” dedi. Ziyaretlerde Metin Dönmez’e CHP İl Genel Meclisi Meclis Üyesi M.Zeki Gürcün, CHP’li Çerkezköy Belediye Meclis Üyesi Demet Eroğlu, CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Şayka Çalışkan, Veliköy Belde Başkanı Serdar Ürkmez ve ilçe yönetim kurulu üyeleri Cihan Pektaş, Erdoğan Fıçıcı, Serkan Buldu, Uğur Duran, İbrahim Aygül, Şevket Doğrukalp, Nezahat Tüner, Nejdet Ertürk ve Zülfinaz Kırmızıgül eşlik etti.
Haber / Bahtiyar ŞENLİK
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10