Tekstil Teknolojisi ve Otomasyon Alanı açılacak

Tekirdağ İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2012 yılı 3. olağan toplantısı Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek başkanlığında yapıldı.

Tekirdağ 28.07.2012 04:46:00 0
Tekstil Teknolojisi ve Otomasyon Alanı açılacak
Çerkezköy Haber -  Kemelek ve İl İstihdam Kurulu Üyelerinin katıldığı toplantıda Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Şerafettin Küçük, kurum tarafından yürütülen faaliyetler ve yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ
Ekli İşgücü Eğitim Planında belirtilen mesleklerdeki işgücü yetiştirme meslek kurslarının açılmasının karara bağlandığı toplantıda, Toplum Yararına Çalışma Programları kapsamında Çalışma ve İş Kurumu’na gelen projelerden; Orman İşletme Müdürlüğü’nün 4 ay süreli 10 kişilik Ağaçlandırma ve Fidan Dikimi Projeleri, Barbaros Belediye Başkanlığı’nın park bahçe düzenleme ve parke taşı döşeme projeler uygun görülürken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün başlatılamayan park bahçe düzenleme projelerinin çalışma yapılarak başlatılmasına karar verildi.
ÇERKEZKÖY’DE YENİ DALLAR AÇILACAK
Toplantıda ayrıca İstihdam Fuarı düzenlenebilmesi için Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odaları temsilcilerinden oluşan komisyon kurularak çalışma yapılması karara bağlandı. Çerkezköy Türk Tekstil Vakfı Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde 2012-2013 yılından itibaren uygulanmak üzere Anadolu Meslek Lisesi Okul türünde “Tekstil Teknolojisi Alanı” ve buna bağlı “Tekstil Boyacılığı”, “Endüstriyel Düz Örme ve Endüstriyel Yuvarlak Örme Dalları ile Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi Alanı” ve buna bağlı “Mekatronik Dalı”nın açılmasına karar verilirken, Velimeşe Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi açılması karara bağlandı. Yılın 3. toplantısında Çorlu M. Rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde Arıtma Sistemleri ile ilgili bölüm açılması için Milli Eğitim Bakanlığı nezdindeki çalışmalara İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından başlanılmasına karar verildi.
Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10