Yazışmalar elektronik ortama taşınacak

Çorlu Belediyesi’nde e-imza entegrasyonu çalışmaları başladı. E-imza eğitim projesi ile ilgili önceki gün belediye hizmet binasında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çorlu 29.07.2012 18:38:00 0
Yazışmalar elektronik ortama taşınacak
Çerkezköy Haber -Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, belediye başkan yardımcıları ve daire müdürlerinin de katıldığı toplantıda Proje İşletme Proje Uygulama Lideri Gözde Çelebi slayt gösterisi eşliğinde E-imza entegrasyonu hakkında bir sunum yaptı.
İŞ SÜREÇLERİNDE İYİLEŞME SAĞLANACAK
Elektronik imzanın 5070 Sayılı Kanunla ıslak imzaya eşdeğer kılındığını belirten Çelebi “Elektronik ortamda yapılan tüm işlemleri hukuksal geçerli ve daha güvenli hale getirerek, kolay, hızlı, zaman, mekân, bağımsız, güvenilir, takip edilebilir, hatasız hizmet alınmasını, sunulmasını hedeflenmektedir. Süreç bazlı e-imza ile yazışma işine başlanmasıyla, Çorlu Belediyesi’nde yapılan tüm yazışmalar elektronik ortama taşınarak, arşivlenmesi de sağlanacaktır. Bu sayede kâğıt yazışma olmadan, tamamen elektronik ortamda yazışmalar yapılmaya başlanacaktır. Evrak imzalama ve yazışma sürecinin performansını ölçülebilir hale getirilecektir. Bu sayede süreçte görev alan personel, e-imza uygulaması ve iş sürecinin hizmet kalitesinin artması hedeflenmektedir. Belediye iş süreçlerinin elektronik ortamda yazılım ile birlikte uygulanması, ayrıca iş süreçlerinin gözden geçirilmesine ve iyileştirme yapılmasına imkân sağlamıştır. E-imza uygulamaları ile ölçülebilir hale gelen iş süreçlerinde sürekli bir iyileştirme sağlanacak” dedi.
Haber / Gülay YİĞİT SEZEN


0282 726 91 91
0282 747 65 10