Sevdiğini silahla rehin aldı

Karaağaç’ta dün akşam saatlerinde meydana gelen rehin alma olayında hem rehin alınan 19 yaşındaki Esma A., hem güvenlik görevlileri hem de Karaağaç halkı korku dolu saatler yaşadı. Yaklaşık 4 saat sÃ

Çerkezköy 31.07.2012 22:46:00 0
Sevdiğini silahla rehin aldı
Karaağaç’ta dün meydana gelen olayda genç adam, sevdiği kızı rehin aldı. Olay Karaağaç Sağlık Ocağı önünde meydana geldi. İddiaya göre 24 yaşındaki Mehmet Aydın 6 ay önce 19 yaşındaki Esma A’ya arkadaşlık teklif etti. Bu teklifi kabul etmeyen Esma A.’nın, Aydın’ın kendisini bir iki kez rahatsız etmesi üzerine Mayıs ayında Çerkezköy Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulunduğu iddia edildi. Dün iş dönüşünde Esma A.nın staj yaptığı fabrikadan dönmesini bekleyen çılgın aşık, köy meydanında servisten inen genç kızın yanına giderek bir müddet kendisiyle yürüdü. Genç kızdan kendisiyle kaçmasını isteyen Mehmet Aydın, genç kızdan hayır yanıtını alınca bu defa “seni öldürürüm ama başkasına yar etmem. Ya benim olursun ya da toprağın” deyip belindeki silahı genç kızın kafasına dayayarak rehin aldı.
EMNİYET’TEN TAKVİYE İSTENDİ
Çevreden bu olayı görenler ilk önce bunun bir şaka olabileceği düşüncesi ile gence yaklaşmaya çalışıp, genç kızı bırakmasını istedi. Fakat gencin elindeki silahın gerçek olduğunu ve bu olayın da şaka değil gerçek olduğunu anlayan belde sakinleri durumu güvenlik güçlerine haber verdi. Olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken, vatandaşların olay yerine toplanmaya başlaması üzerine jandarma ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinden de destek istedi. 112 ekipleri ile birlikte Çevik Kuvvet ekiplerinin de beldede geniş güvenlik önlemleri almasının ardından 4 saat sürecek olan rehin alma olayı bazen ciddiyetten uzak sahnelerin sergilenmesine de neden oldu.
VATANDAŞLAR GALEYANA GELDİ
Gözü dönmüş aşığın zaman zaman rehin aldığı genç kıza sarılması olayı izleyen belde halkını adeta çılgına çevirdi. Mehmet Aydın çevredekilere seslenerek “Buradan uzaklaşın sizi ve kızı öldürürüm” diyerek tehditler savurdu. Olay yerine gelen İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Rüştü Eryılmaz Mehmet Aydın’ı uzun süre ikna etmeye çalıştı. Ancak ikna olmayan Mehmet Aydın olay yerine nikah memuru ve Cumhuriyet Savcısının gelmesini istedi. Bir süre sonra olay yerine Çerkezköy Cumhuriyet Savcısı Ziya Öztürk geldi. Zanlıyla telefonda görüşen Cumhuriyet Savcısı Öztürk, silahını bırakıp kendi bulunduğu araca gelmesini ve bu olayın son bulmasını istedi. Savcının isteğine olumlu yanıt veren Aydın, silahını ve sevdiğini güvenlik güçlerine teslim ettiği an 15 bin nüfuslu Karaağaç’ta çevrede olup biteni seyreden sessiz kalabalık bir anda galeyana gelerek Mehmet Aydın’a saldırdı. Taş, sopa ve tekmelerin havada uçuştuğu olayda polis ve jandarma silaha sarılarak havaya yüzlerce uyarı ateşi açtı.
BİRÇOK POLİS VE ASKER YARALANDI
Olay sonrası güçlükle polis otosuna bindirilen çılgın aşık Mehmet Aydın, olay yerinden uzaklaştırılırken, gözü dönmüş kalabalık elindeki taşları polis otosunu taşladı. Rehin alma olayının sorunsuz bir şekilde sona erdirilmesini sağlayan güvenlik güçleri alkış beklerken, linçle karşılaştı. Yaşanan arbedede birçok rütbeli asker vücudunun çeşitli yerlerinde yaralanırken, Çerkezköy’den takviye olarak giden İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı birçok amir ve polis de arbedede vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Linç edilmek istenen Mehmet Aydın, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken aynı olayda yaralanan askerler ve polisler de hastanede tedavi altına alındı. Olay sonrası beldede geniş güvenlik önlemi alan güvenlik güçleri olayların sakinleşmesini sağladı.
 Karaağaç belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel’in de olayın başladığı ilk anlardan itibaren zanlıyı ikna etmeye çalışması dikkatlerden kaçmazken, Başkan Yücel arbedede yaralanan güvenlik güçlerini hastanede ziyaret etti. Zanlı, hastanedeki tedavisinin ardından gözaltına alındı. Olayla ilgili Çerkezköy Cumhuriyet Savcısının başlattığı çok yönlü soruşturma sürüyor.

Haber / Şaban KARDEŞ – Faik Onur KAYA – Ahmet KARDEŞ 


0282 726 91 91
0282 747 65 10