“İdari Mahkemeye itiraz ettik, sonucu bekliyoruz”

Temmuz ayında tatil yapan Kızılpınar Belediye Meclisi, Ağustos ayı olağan meclis toplantısını dün saat 14.00’da Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz başkanlığında gerçekleştirdi.

Çerkezköy 2.08.2012 11:03:00 0
“İdari Mahkemeye itiraz ettik, sonucu bekliyoruz”

KIZILPINAR MECLİSİ TOPLANDI

Çerkezköy Haber - Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Hüseyin Şenses, Nevzat Teker, Celal Yeşilyurt, Cevdet Öztürk, Ramazan Çokbilir, Ahmet Günay, Yavuz Kütük, Ali Kaya Bektaş, Nihat Malkoç ve İbrahim Eren katıldı. Toplantı öncesi konuşan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, beldedeki şehitliğin tamamlandığını belirterek “İlerleyen günlerde şehitliğe güzel bir açılış yapacağız. Askeri bandoyu da açılışa getirmek istiyoruz” dedi. Kızılpınar’da hiçbir şey yapılmadığı şeklinde eleştiride bulunanlara da cevap veren Korkmaz “Allah’tan korksunlar. Kızılpınar’ı dolaşsınlar, yolları, betonları görsünler. Bunları sadece başkan yapmadı. Hep birlikte bunları ortaya çıkardık. Göğsümü gere gere söylüyorum. Her yerde, her ortamda tartışmaya hazırım” dedi.

GÖRMEMEK İÇİN KÖR OLMAK GEREKİR
Uzun Sokak’ta da çalışmalar yapıldığını ve Uzun Sokak’ın değerinin 10-20 katına çıktığını ifade eden Korkmaz “Kızılpınar için çok şeyler yaptık. Benim vicdanım rahat” dedi. Kızılpınar Belediyesi’ne açılan soruşturma ile ilgili de konuşan Başkan Korkmaz, “İnsanız başımıza her şey gelebilir. Hata ya da yanlış yapmış olabiliriz. Ama art niyetle, kötü zihniyetle hiçbir iş yapmadık ve yaptırmadık. Yapılanlar ortada. Bunu görmemek için kör olmak ya da gözleri kapatmak gerekir” diye konuştu.
KENDİNİZLE NE KADAR GURUR DUYSANIZ AZDIR
Meclis üyelerine seslenen Korkmaz “Kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır. Kimse size Kızılpınar’da bir şey yapılmadı diyemez” dedi. Yargıya, savcılığa, hükümete saygılarının olduğunu ifade eden Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz “Eksiklerimizi gösterenlere helal olsun. Biz eksiklerimizi tamamlarız. Önümüzü kesenlere, bizi yok etmek isteyenlere fırsat vermeyeceğim. Hodri meydan. Benim hakkımda dedikodu çıkaranlara da hakkımı helal etmiyorum, onları Allah’a havale ettim. Zaten yargı görevini yapıyor. Bu gibi dedikodulara kulak asmayın” dedi.
İTİRAZIMIZI YAPTIK
Şekil bakımından soruşturma açıldığını söyleyen Başkan Korkmaz, “Bizim evraklarımızın hepsi tamam. Edirne Bölge İdare Mahkemesi’ne itirazımızı yaptık. Sonucunu bekliyoruz” dedi. Ramazan ayının tüm Müslüman alemine hayırlı olmasını temenni eden Korkmaz “Suriye’de, Afrika’daki yoksul insanlarımıza da Allah yardım etsin” dedi. Korkmaz konuşmasının sonunda bir süre önce HAS Parti’den istifa eden Hüseyin Şenses için “kendisini de AK Parti’ye bekliyoruz” dedi.
DİLEKÇELER GÜNDEME EKLENDİ
Korkmaz’ın konuşmasının ardından meclise sunulan dilekçeler görüşüldü. Kartal Sokak'ın caddeye dönüştürülmesi ve itfaiye personellerine verilen fazla çalışma ücretlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin 2 dilekçe meclis gündemine eklendi. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında ilk olarak Recai Kutan Parkı’nın kiraya verilmesine ilişkin gündem maddesi görüşüldü. Yapılan görüşmenin ardından parkın aylık 500 TL kira bedeli ile 5 yıllığına kiraya verilmesi Nevzat Teker’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.
KONYETNIR İÇİN TALEPTE BULUNDUK
İlgili gündem maddesinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından “847 ada 1 nolu parselde bulunan 6 bin 240 metrekarelik alanın kat karşılığı verilmesi” konusu görüşüldü. İlgili gündem maddesi Celal Yeşilyurt ve Hüseyin Şenses’in red oyuna karşılık oy çokluğu ile komisyona havale edildi. Toplantıda söz alan Meclis Üyesi Ali Kaya Bektaş, Osmanlı Caddesi’nde çöp konteynırı olmaması nedeniyle vatandaşlardan bu konuda şikayet geldiğini belirtirken, Başkan Korkmaz da konteynır için Bakanlık’tan talepte bulunduklarını belirterek en kısa zamanda Kızılpınar’daki çöp konteynırı ihtiyacının karşılanacağını söyledi. Kartal Sokak’ın caddeye dönüştürülmesine ilişkin sunulan dilekçe oy birliği ile komisyona gönderildi. İtfaiye çalışanlarının çalışma saatlerinin göz önünde bulundurularak fazla mesai ücretlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin dilekçe de mecliste görüşüldü. Fazla çalışma ücreti almayanlara da devletin verdiği ücretin yüzde 50’si oranında ücret ödenmesi Nevzat Teker’in red oyuna karşılık oy birliği ile kabul edildi. Dilekçelerin görüşülerek karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi. 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10