Başkanların SINIR açıklaması

Türkiye’nin Suriye ile olan ilişkileri ve sınırda yaşanan gelişmeleri ile ilgili Çerkezköy Haber Gazetesi olarak iktidar ve ana muhalefet partilerinin ilçe başkanlarının görüşlerini aldık. AK Parti Ä

Çerkezköy 3.08.2012 10:24:00 0
Başkanların SINIR açıklaması

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Haber Gazetesi olarak Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gelişmeleri bölgemizin önde gelen iki önemli siyasi partinin liderlerine sorduk.

Çerkezköy kamuoyunun da yakından takip ettiği sınırdaki gelişmelerle ilgili görüşlerini aldığımız AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, bazı basın yayın organlarının gelişmeleri körüklediğini savundu. Başkan Demirbağ, “Türkiye sınırda sadece pkk terör örgütüne yönelik yığılma yapmıyor. Başka sebeplerin de olduğu bu yığılmalarla ilgili çok yanlış yorumlar yapılıyor. Türkiye artık öyle oldu – bittiye getirilecek bir ülke değil. Gerekirse savaşa bile gider.” dedi.
                                                                HERKESE ŞÜPHE İLE BAKIYORUZ
Türkiye’nin insani yardımlara bakış açısının her zaman olduğu gibi en iyi şekilde devam ettiğini hatırlatan başkan Demirbağ, “Suriye ile olan ilişkilerimiz yıllara dayalı bir ilişkidir. Orada bizim insanlarımız da yaşıyor. Türkiye teröre karşı ayrı bir tutum sergiliyor. Bunun için de dış işleri bakanımızın temasları kamuoyuna yansıtılıyor. İşte bunun için Türkiye herkese şüphe ile bakıyor ve bakmak zorundadır. Savaşılacaksa savaş da olur ve savaşırız” dedi.
                                                               TÜRKİYE SALDIRGAN ÇOCUK DEĞİL
Türkiye’nin Suriye ile olan ilişkileri ve son zamanlardaki gelişmelerinde her zaman düzeyli bir tutum sergilediğini ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, “Türkiye yaramaz bir çocuk gibi saldırganlık yapmıyor. Yani oyunlara gelmiyor. Çok düzeyli bir şekilde siyasi politikasını sürdürüyor.” şeklinde konuştu.
Ülkemizin en önemli gündem maddesi konumunda olan sınırdaki hareketlilikle ilgili görüşlerine başvurduğumuz ikinci durak ise, ana muhalefet partisinin Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez oldu.
Yaptığı açıklamasıyla son derece net bir tavır sergileyen başkan Dönmez, “Biz CHP olarak sınır komşularımızla sıfır kavga, yüzde yüz dostluk anlayışında olan bir partiyiz” dedi.
                                                             ABD VE İSRAİL’İN OYUNLARI SÜRÜYOR
Savaşların dünya üzerinde doğru olmayan bir görüntü olmadığının zaten bilindiğini belirten başkan Dönmez, ‘Böl – parçala ve yönet’ düşüncesinde olan bir ABD ve onun jandarması İsrail oynadıkları oyunu sürdürüyorlar. Biz ülke olarak bu oyunlara gelmeyiz. Yıllardır iyi ilişkiler içinde olduğumuz 3 ülke ile büyük sorunlar yaşıyoruz. Ve kabahatli bir Türkiye konumuna gelmiş durumda gösteriliyoruz.” dedi.
                                                                         ÖNLEMLER pkk İÇİNDİR
Hükümetin dış politikasını da eleştiren CHP İlçe Başkanı Metin Dönmez, “Hükümet çizdiği dış politikasındaki tablo ile kırık not almıştır. Şunu açıkça belirteyim, Türkiye, Suriye’ye girmek için sınırda çalışma başlatmadı. Sadece önlem için sınırda hareketlilik yaşanıyor. Ayrıca bu yığınak pkk terör örgütü için de yapılan bir çalışmadır. Teröre karşı Türkiye’nin tedbir alması son derece doğal ve beklenen bir gelişmedir” dedi.
                                                                EŞKIYANIN AYAĞINA GİDİYORUZ
Dış işleri bakanının Barzani ile görüşmesini de yorumlayan başkan Dönmez, “Hem güçlüyüz, güçlü bir Türkiye’yiz diyoruz, hem de Barzani gibi bir eşkıya ile görüşmeye gidiyoruz. Gelişmiş ülkelerin sınıfına geçiş yapan bir Türkiye’nin bakanı eşkıyanın ayağına gitmez. Böyle bir şey kabul edilemez” şeklinde konuştu.     
                                                             MHP’Lİ BAŞKAN KONUŞMAK İSTEMEDİ

İktidar partisi ve ana muhalefet partisinin ilçe başkanlarından görüşlerini aldığımız sınırdaki gelişmelerle ilgili konu hakkındaki bir diğer durağımız muhalefet kanadının güçlü bir partisi olan MHP’nin ilçe başkanlığı oldu. Fakat MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, konuyla ilgili konuşmak istemediğini ve gerekçe olarak da konunun kendisini açtığını söyledi.

 

Haber / Mustafa KOCABAŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10