İkinci duruşmada da tahliye çıkmadı

Uzun yıllar tezgahtar olarak çalıştığı Altıntaş Kuyumculuk’tan vurgun yaparak kayıplara karıştığı iddia edilen ve geçtiğimiz aylarda teslim olunca tutuklanarak cezaevine gönderilen Eren İşc

Çerkezköy 3.08.2012 10:38:00 0
İkinci duruşmada da tahliye çıkmadı

                                               TUTUKSUZ YARGILLANMAYI TALEP ETTİ

Çerkezköy Haber - Eren İşcan’ın Avukatı Engin Özden’in bir önceki duruşmada müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etmesi üzerine Çorlu Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen dosyanın halen dönmediği belirtildi. Mahkemeye 4 günlük rapor gönderen tutuksuz sanık Erkut İşcan duruşmaya katılmadı. Duruşmada Eren İşcan’ın avukatı Engin Özden, müvekkilinin tutuksuz yargılanması talebini yinelerken, İşcan da tutuksuz yargılanma talebinde bulundu. Altıntaş Kuyumculuk sahibi İsmail Altıntaş’ın avukatı Kerim Atalay da, sanıklar Eren ve Erkut İşcan tarafından hayali şahıslara fatura düzenlenmiş gibi gösterilip gider pusulaları düzenlendiğini, gerçek şahısların da isimleri kullanılarak aynı şekilde fatura düzenlendiğini, gerçek şahısların bu şekilde bir belgeye imza atmadıklarını, bu faturalardan haberleri olmadığını, aynı kişiye düzenlenmiş birden fazla faturada imzaların farklı farklı atılmış olduğunu tespit ettiklerini belirterek; 70 sayfayı geçkin hayali faturayı ve işyerinde mevcut altınlara ilişkin bilgisayar çıktılarından oluşan 3 sayfalık hayali gram barkotları mahkeme başkanına sundu. 

                                                        4 EYLÜL’E ERTELENDİ
Mahkeme, Eren İşcan’ın üzerine atılı suçun niteliğinin değişme ihtimali ve delillerin henüz toplanmamış olması nedeniyle tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma 4 Eylül saat 10.00’a ertelendi. Eşi ve ailesinin izlediği duruşmada Eren İşcan’a tahliye çıkmayınca tutuklu sanık İşcan duruşmanın ardından, kendisini dışarıda bekleyen eşine ve ailesine el sallayarak cezaevi aracına bindi.
 

Haber / Şaban KARDEŞ

 
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10