“Engelsiz kentler içerisinde ilk sıralarda olacak”

Doğu-Batı Trakya Belediyeler Birliği’nin (TRAKYAKENT) Edirne Belediyesi ev sahipliğinde yaptığı “Kent Yaşamında Ulaşılabilirlik” hizmet içi eğitim semineri geniş bir katılımla Edirne Şim

Bölgede Gündem 4.08.2012 03:26:00 0
“Engelsiz kentler içerisinde ilk sıralarda olacak”

                                                            EĞİTİM SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Çerkezköy Haber -Engelli vatandaşların ve ailelerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz yaptı. Trakyakent ve Tekirdağ Belediyesi olarak her alanda engelli vatandaşların ulaşılabilirliğine çok önem verildiğini ve bundan dolayı her insanın ulaşabildiği yere engellilerinde ulaşması için yoğun bir çalışma gerçekleştirildiğini dile getirdi. Çetiz, Trakya’da bir ilk olan Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinin kurulmasının da engelli vatandaşlara ayrım yapılmadan ne kadar değer verildiğinin de ayrı bir göstergesi olduğunu ifade etti. 
                                                                 HAYAT ENGEL TANIMAZ
Seminerin öğleden sonraki ikinci oturumunda ise Tekirdağ Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi (Tekomer) sorumlusu ve Tekirdağ Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Murat Yıldız, “Hayat Engel Tanımaz” filminin gösterimi ile toplantının başlangıcını yaptı. Şehrin her yerini engellilerin ulaşılabilir ve erişilebilirliğine uygun hale getirmek için tüm imkanların seferber edildiğini ve Tekirdağ’ın engelliler açısından bir cazibe merkezi olacağını ifade eden Yıldız, “Tekirdağ, Marmara Bölgesinde örnek gösterilecek bir il olacak. İşitme, bedensel, görme gibi daha birçok engelli vatandaşımıza uygun kolaylıklar sağlanacak. Tekirdağ, engelsiz kentler içerisinde ilk sıralarda olacak” dedi. Yıldız, Tekirdağ Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları da sunum eşliğinde anlattı.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10