Kızılpınar EML eğitime hazır

210 günde tamamlanan okulda yapılan denetimler sonunda il özel idare görevlileri geçici kabul öncesi eksiklikleri rapor etti. 45 derslikli okulda yeni eğitim ve öğretim için kayıtlar kısa sürede başlayacak. Okulun

Çerkezköy 4.08.2012 08:55:00 0
Kızılpınar EML eğitime hazır

Çerkezköy Haber - Kızılpınar’da yapımı tamamlanan 45 derslikli Endüstri Meslek Lisesi dün 5 kişiden oluşan İl Özel İdare Geçici Komisyon görevlileri ve 4 kişiden oluşan Yapı Denetim kontrol görevlileri tarafından incelemeye alındı.

                                                                 DENETİMLER 2 SAAT SÜRDÜ
Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Günay ile birlikte okulun yapımını üstlenen Şahin Mühendislik firması yetkililerinden Şahin Baysak ve teknik donanım işlerini yapan yetkili kişilerin hazır bulunduğu geçici denetimler yaklaşık 2 saat sürdü.
                                                 210 GÜNDE BİTTİ, KESİN TESLİMİ 1 YIL SONRA
Çatı katı ve bodrum katı ile birlikte toplam 6 katlı eğitim binası konumunda kurulan Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’nin inşaat yapımı 210 günde tamamlandı. Dün gerçekleşen denetimler sonrasında geçici teslim kabulü için komisyon görevlileri eksik gördükleri noktaları belirleyerek, düzeltilmesi için ilgili firma yetkililerine sundular. Firma yetkilileri de eksik görülen noktaları en geç 1 yıl içerisinde tamamlayarak kesin teslimi yapacaklar.
                                                                  5 DERSLİK ANA OKULU
Diğer taraftan okulun giriş kapısında bulunan engelli yürüyüş yolunun genişliği ve eğilimi ile ilgili komisyon ve denetim görevlileri yolu yeterli görmediler ve düzeltilmesi için gerekli raporu sundular. 
5 Sınıflık Ana Okulunun da yer aldığı Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’nde 800 metre karelik bir büyük sığınak olarak yapılan devasa salon, 120 metre karelik bir konferans ve tiyatro salonu 45 adet dersliği, teras katı, büyük koridorları ve büyük bir bahçesi bulunuyor.
                                                                32 TONLUK SU DEPOSU
Okulda ayrıca son derece modern bir ısıtma ve yangın söndürme sistemi de yer alıyor. İki adet ısıtma kazanının kurulduğu okulda, olası yangınlara karşı otomatik devreye giren hidraforlu yangın söndürme sistemi ve su kesintilerine karşı yine hidraforlu içme suyu sistemi bulunuyor. 32 tonluk su deposu okulun tüm ihtiyacını uzun süre karşılayabiliyor.
                                                         BAŞKANDAN TEŞEKKÜR MESAJI
Kesin kabulünün 1 yıl sonra yapılacağı Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’nin denetimleri sırasında kısa bir konuşma yapan Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, “Bu okul beldemize kazandırılan en büyük eser olacak. Artık 2 tane lisemiz oldu. Çocuklarımız servis ücretinden, uzun yollardan kurtuldular. Bu okulun yapımında büyük payı olan il özel idaremize, başta valimiz olmak üzere kaymakamımıza, belediye çalışanlarımıza ve görevli yöneticilerimize, bizlere her zaman her yerde tıpkı bu okulun yapımında olduğu gibi hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen değerli basınımıza teşekkür ediyorum” dedi.
                                                           KAYITLAR BAŞLAYACAK
Geçici kabulün ardından il milli eğitim müdürlüğü tarafından kısa sürede iç donanımı yapılması beklenen Kızılpınar Endüstri Meslek Lisesi’nin ön bahçe dizaynının da kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Ayrıca okulda yeni eğitim ve öğretim dönemi için kayıtların en kısa sürede başlatılması bekleniyor.
 

Haber / Mustafa KOCABAŞ – Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10