Fatih’in evlatları Çerkezköy’ü fethetti

Çerkezköy ilk kez uluslar arası bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Çerkezköy Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği uluslararası etkinliğe vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Çerkezköy 4.08.2012 09:08:00 0
Fatih’in evlatları Çerkezköy’ü fethetti

                                                       FATİH SULTAN MEHMET KOROSU ÇERKEZKÖY’DE

Çerkezköy Haber-Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri çerçevesinde Bosna Hersek Fatih Sultan Mehmet Korosu önceki gün ilçeye geldi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem ile sahur yemeğinde bir araya gelen 120 kişilik ekip, dün akşam da Başkan Ali Ertem’in kendileri onuruna düzenlediği iftar yemeğine katıldı. İftar yemeğinin sonunda ekip hep bir ağızdan dua etti. Koro üyelerinin yemek masasından “Elhamdülillah” diyerek kalkması da dikkatlerden kaçmadı. Ekip Golden Palas Otel’de düzenlenen iftar yemeğinin ardından Kipa Otoparkındaki konser alanına geçti.
                                                                      ÇOK HEYECANLANMIŞTIM
 Saat 21.00’da düzenlenen konser öncesi konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, konseri izlemeye gelen herkese teşekkür etti. Birkaç ay önce Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği’nin (ÇESİAD) organizasyonu ile Bosna Hersek’e gittiğini belirten Ertem, orada Türk okullarını da ziyaret ettiklerini ifade ederek “Fatih Sultan Mehmet Korosu orada bizim için özel bir gece düzenledi. O gece çok duygulanmıştım,  çok heyecanlanmıştım. Onları dinlerken İnsan olup da gözyaşına gark olmamak elde değil. Onları sizinle buluşturmak için buraya davet ettik. Onlar da bu davetimizi seve seve kabul ettiler. Ramazan ayında Türkiye turnesinde olduklarını söylediler. İnşallah bizim aylar önce yaşadığımız heyecanı bu akşam sizler de burada yaşarsınız” dedi.
                                                                   ONLAR FATİH’İN EVLATLARI
 Bosna’nın, Türkiye’nin öz be öz kardeş ülkesi olduğunu belirten Ali Ertem, “Müslüman Bosna’nın bizimle olan irtibatı Fatih Sultan Mehmet’ten başlıyor. Onlar Fatih’in evlatları. Onlar Evlad-ı Fatihanlar. Avrupa’nın göbeğinde adeta elimiz kolumuz olan Bosna’ya sahip çıkmak bizim görevimizdir” diye konuştu.
                                            KÜLLERİN İÇİNDEN SEVGİ VE BARIŞ ÇİÇEKLERİ OLUŞTU
 20. yüzyılda Bosna’da katliamların yaşandığını belirten Ertem “Bosna Hersekli kardeşlerimiz Bilge Kral Aliya’nın önderliğinde küllerinden yeniden doğdular. O küllerin içinden sevgi ve barış çiçekleri oluştu. Anadolu’dan oraya giden gönül erlerimiz, öğretmenlerimiz sayesinde sizler bu koroyu izleyeceksiniz. Orada kurulan Türk okulları sayesinde Bosna, Türkiye ile ilişkilerini devam ettiriyor” dedi. 
                                                                 “BOSNA SİZE EMANET”
 Aliya İzzet Begoviç’in ölmeden önce Türkiye’de dönemin başbakanı ile yaptığı görüşmede “Bosna size emanet” sözünü sarf ettiğini anımsatan Ertem “Bosna bize Aliya’nın emanetidir. Bosna’yı sahiplenmek, o insanlarla kaynaşmak bizim görevimizdir. Sizler de fırsatınız olursa oraya gidin, Anadolu’nun bir örneğini orada görün” ifadelerini kullandı.
                                                              GÖZYAŞLARI DUA OLDU
 Katılımcılardan, koroyu dinlerken heyecanlarını gizlememelerini isteyen Ertem “Gözyaşlarınız varsa aksın. Bu gece akan tüm gözyaşları yaradana dua olsun. Bosnalı kardeşlerimizin bu ilahileri ile, 21. yüzyılın başında hala Budistlerden zulüm gören Arakan Müslümanları belki biraz ferah bulur. Kendi iktidarı tarafından bombalanan Suriyeli kardeşlerimiz belki biraz huzur bulur. Yıllardır İsrail tarafından zulme uğrayan Filistinli kardeşlerimiz de inşallah ferah bulur” dedi. Ali Ertem konuşmasının sonunda organizasyonun hazırlanmasında emeği olan başta Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce olmak üzere katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
                                                     TÜRKİYE’DEN BAŞKA KİMSEMİZ YOK
 Ertem’in konuşmasının ardından Fatih Sultan Mehmet Korosu seslendirdiği birbirinden güzel ilahi ve kasidelerle Çerkezköylülerin gönlünü fethetti. Programda konuşan Fatih Sultan Mehmet Korosu’nun şefi Mehmet Bayraktar da Bosna Hersek olarak yıllarca Avrupa’da, Avrupa ülkelerinden zulüm gördüklerini belirterek “Bizim Bosna Hersek olarak bu dünyada kimsemiz yok. Yalnızca bir anamız var, o da Türkiye’dir, o da sizlersiniz. Bizim Türkiye ile ortak noktamız var. O da Fatih Sultan Mehmet’tir. Bu koro da Fatih Sultan Mehmet’in çocuklarından oluşmuştur” dedi.
                                                             10 BİNLERCE KİŞİ İZLEDİ
 Boşnak, Hırvat, Müslüman ve Hıristiyan sanatçıların yer aldığı 120 kişilik koro, şefin konuşmasının ardından konserine Fatih Sultan Mehmet’in ordusunun 600 yıl önce Bosna’ya girerken söylediği ilahiyi seslendirerek devam etti. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı konserde davetliler hep bir ağızdan koronun seslendirdiği ilahi ve kasidelere eşlik ettiler.
                                           O TARLADA PIRIL PIRIL GENÇLER YETİŞİYOR
 Programın sonunda Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, ÇESİAD Başkanı Hakan Asbaş’a ve Koro Şefi Mehmet Bayraktar’a plaket takdim etti. Koro Şefi Mehmet Bayraktar da gecenin anısına Başkan Ertem’e Bosna’da Türk okullarının bulunduğu Ilıdza şehrinin tarihini anlatan bir kitap hediye etti. Başkan Ali Ertem, kitabı yalnızca şahsı adına değil tüm Çerkezköylüler ve tüm Türk Halkı adına kabul ettiğini söyledi. Türkiye’nin yıllar önce Bosna’da bir üniversitenin temelini attığını belirten Ertem “Yıllar önce tohumunu attığımız o tarlada bugün bu konseri veren pırıl pırıl gençler yetişiyor” dedi. Konser muhteşem final gösterisi ile sona erdi. Konserin sonunda binlerce Çerkezköylü koro üyelerini ayakta alkışlarken, koro üyeleri de hep bir ağızdan “Sizleri çok seviyoruz” diyerek vatandaşları selamladı.
                                                            200 POLİS GÖREV ALDI
 Vatandaşlar konser alanına Fatih ve Yavuz girişlerinden alındı. Konsere akın eden binlerce Çerkezköylüye girişlerde sıcak içecek ikramında bulunuldu. Gecede davetlilere ayrıca Pera Villa Pastaneleri tarafından baklava, Bayramoğlu Pastaneleri tarafından da 7 bin 500 gül şerbeti ikram edildi. Dev ekranların kurulduğu konser alanında vatandaşlar için seyyar tuvaletler tahsis edildi. Konserde ayrıca 200’e yakın polis memuru görev aldı. 
                                                             KATILIM YOĞUNDU
 Saat 21.30’da başlayan programa CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Candan Yüceer ve eşi Kamil Yüceer, Çerkezköy Kaymakamlığına vekalet eden Muratlı Kaymakamı Yakup Tat, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Muratlı İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Uyar, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Tabak, AK Parti Tekirdağ İl Başkan Yardımcıları Ahmet Aygün, Çerkezköy Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Alevi Dedesi Seyyid Sinan Boztepe, Şener Çelikayar, Yavuz Avcı, Selime Günder Yazıcı, AK Parti İl Teşkilatı Yönetim Kurulu üyeleri Sait Yazı, Fatma Erol ve Hüseyin Uzun, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Metin Dönmez, CHP Kapaklı Belde Başkanı Kenan Seçkin, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Mehmet Özdoğan, Türk-İş Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, TRT Sanatçısı Sami Aksu, AK Parti Saray İlçe Başkanı Ecivet Sevim, Kıyıköy Belediye Başkanı İsmail Gök, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, Veliköy Belediye Eski Başkanı Efrahim Yeşil, Hema Endüstri Genel Müdürü Tunç Doğan ve eşi Ayşe Doğan, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy Emlakçılar Derneği Başkanı Serkan Karagöz, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Rahmi Yılmaz ve Salih Yılmaz, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Muzaffer Yaztepe, Çerkezköy’ün duayen sanayicilerinden Ömer Kılınç, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Veliköy Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Başkanvekili Sami İkizler, İl Genel Meclis Üyesi Hasan Karaca ve 10 bini aşkın vatandaş katıldı.
 

Haber / Ahmet KARDEŞ – Cem BÜLBÜL – Türker ÖZKAN – Mustafa KOCABAŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10