Komedi filmlerini aratmayan tatbikat

Sağlık Bakanlığı'na bağlı kurumların kalite standartları kapsamında yılda bir kez yaptığı doğal afet ve acil kurtarma tatbikatı, Keşan Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirildi. Edirne'den gelen 6 kiÅ?

Bölgede Gündem 7.08.2012 23:22:00 0
Komedi filmlerini aratmayan tatbikat

Çerkezköy Haber- Keşan’da bulunan Keşan Devlet Hastanesi'nde yapılan doğal afet tatbikatında tam bir komedi yaşandı.

HASTANEDE YANGIN VAR
Keşan Belediyesi İtfaiyesi'nin ve 112 Hızır Acil Ambulansı'nın da katıldığı tatbikatta, senaryo gereği, hastanenin içersinde yangın çıktığı belli olsun diye boş bir odaya sis bombası atıldı. Daha sonra ise itfaiye yangın merdivenlerini soğuttuktan sonra UMKE Ekipleri yangın merdiveninden hastaneye girerek, yararlıları kurtarmaya çalıştı. Fakat tatbikat nedeniyle atılan sis bombası hastanede bulunan sağlık personelleri ve bazı hastaları etkilerken, bir vatandaşın dumanı görüp itfaiyeyi arayarak "Hastane'de yangın var" demesi, yaşanan tatbikatın başarısızlığını ortaya çıkardı. Tatbikat yapıldığı sırada, olay yerine gelen itfaiye ekipleri de şaşkınlarını gizleyemezken, durumun açıklaması sırasında hastane personeli ve çevrede bulunan vatandaşlar, bu durumu gülerek karşıladı.
YARALILARI BULAMADILAR
Yangın merdiveninden hastane içine giren UMKE ekibi, senaryo gereği yaralanan hastaları kurtarmak istedi ancak yaralıları belirledikleri yerde bulamadılar. Daha sonra ise hastanede çalışan görevliler yaralı olarak kurtarıldı. Hastalar ve yakınları yetkililere sinirlenerek “Bize tatbikat olacak diye haber vermediler. Eğer haber verilseydi odadan çıkardık. Duman altında kaldık. Nefes almakta zorluk çekiyoruz. Nasıl bir iş bu böyle? Hiçbir önlem alınmadan böyle bir şey yapılıyor” diyerek tepki gösterdi.
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10