“10 yılda 5 defa büyüdü”

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından önceki gün saat 18.00’da basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan AK Parti Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut ve Özlem Yemişçi Tekirdağ̵

Tekirdağ 9.08.2012 00:09:00 0
“10 yılda 5 defa büyüdü”

Çerkezköy Haber - AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı tarafından önceki akşam basın toplantısı yapıldı. Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri T.Ziyaeddin Akbulut, Özlem Yemişçi, Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur, İl Başkan Yardımcıları Ahmet Aygün, Şener Çelikayar, Çerkezköy İlçe Teşkilatı Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Nuray Pala, Çerkezköy İlçe teşkilatı Yerel Yönetimler Başkanı Vahdet Akın ile Tanıtım ve Medya Başkanı Enes Yeşil,Saray İlçe Teşkilatı Tanıtım ve Medya Başkanı Sami Aksu, partililer ve basın mensupları katıldı.

“TÜRKİYE 2002’DEN BU YANA ÜÇ DEFA BÜYÜDÜ”
Toplantıda konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut Ak Parti’nin 2002 yılından bugüne kadar iktidarı döneminde çok önemli icraatlar gerçekleştirdiğini, Türkiye’nin üç defa büyüdüğünü ve Tekirdağ’ın da aldığı yatırımlarla beş defa büyüdüğünü söyledi.
AK Parti Tekirdağ Milletvekili T.Ziyaeddin Akbulut, “Geçen yıl ekonomik büyümede Çin’den sonra Türkiye dünyada ikinci sırada yer aldı. Kriz nedeniyle bugün Avrupa ülkelerinin çoğunda işsizlik aldı başını gitti. Türkiye bu krizin etkisinden en az etkilenen ülke oldu. Faizler yüzde 63’lerden bu gün yüzde 8’lere geriledi. Türkiye bu başarıyı elde ettiyse AK Parti sayesinde. Bu da tek Parti iktidarının istikrarındandır. AK Parti iktidarında yatırımlar 283 Milyar TL’ye yükseldi. Ak Parti iktidarı, sağlık, eğitim, konut, emniyet olmak üzere her alanda ülke çapında çök önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Adaletin hızlandırılması konusunda yargıyla ilgili çok önemli değişikler yapıldı. Bununla birlikte demokrasinin standardı yükseltildi” dedi.
“CHP’Lİ BELEDİYELER SINIFTA KALDI”
Paralı askerlik konusuna da değinen Akbulut, alınan paraların Sosyal Politikalar ve Aileden Sorumlu Bakanlığa engellilerin ve gaziler için kullanılması üzere verildiğini belirtti. CHP’li belediyeleri de eleştiren Akbulut “Vatandaşlar CHP’li belediyelerin icraatlarından memnun değil. Bu nedenle CHP’li belediyelerin sınıfta kaldığını gördük. Tekirdağ buna layık değildi. Ama 1.5 yıl sonra Tekirdağ Büyükşehir olacak ve Ak Parti belediyeyi aldığında sorunlar bitecek. Tekirdağ bu dönemde çok ciddi hizmetler aldı. Tekirdağ, Çorlu ve Çerkezköy’e yeni hastaneler yapılacak. Çerkezköy’e yeni ve modern bir Adliye sarayı yapımına başlandı. Hükümetin uyguladığı 266 projenin her biri tek tek hayata geçiriliyor ve bu projelerin her biri önemli projelerdir” dedi. Tekirdağ’da 6 ıslah OSB kurulduğunu ve 23 gölet yapıldığını ifade eden Akbulut “Tekirdağ’ın en az 50-60 yıl su ihtiyacını karşılayacak Naip gölü projesi hayata geçirildi. Tarımda da Tekirdağ’a büyük destek verildi. Bugün Tekirdağ Türkiye genelinde iller arasında ekonomide 7. sırada yer almaktadır” diye konuştu.
“TEKİRDAĞ YATIRIMCILARIN CAZİBE MERKEZİ OLDU”
Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ’ın yatırımcılar için cazibe merkezi olduğunu belirterek “Tekirdağ sanayisiyle Türkiye’de ilk sıralarda yer alan önemli bir konuma sahip. Özellikle Çerkezköy’deki Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin en önde gelen en önemli Organize sanayi bölgesidir. Yatırımcılar Tekirdağ bölgesindeki organize sanayi bölgeleri olan Çerkezköy, Çorlu başta olmak üzere şimdi de ciddi anlamda Malkara OSB’de yer almaya başladılar. Bu da bölgemizdeki istihdamın artması demektir” dedi. Tekirdağ’ın en çok göç alan illerin başında yer aldığını ve nüfusunun 850 bine dayandığını ve Tekirdağ’ın artık büyükşehir olacağını ifade eden Yemişçi, “Tekirdağ AK Parti iktidarıyla birlikte her alanda gelişti ve büyümeye de devam ediyor. Hızlı trenlerin bir an önce bölgemizde devreye girmesi kısa sürede sağlanacak. Tekirdağ’ın her yeri her alanda eşit pay alacak” diye konuştu.
Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur da parti çalışmalarından bahsetti. Basın toplantısı sonunda Milletvekilleri, partililer ve basın mensupları Ticaret Odası kafeteryasında birlikte iftar açtılar
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10