İşverene, “EĞİTİM” çağrısı

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu’nun (İŞ-KUR) işsiz vatandaşların iş başında eğitilmesi ve istihdamının sağlanması amacıyla yürüttüğü İş Başı Eğitim Programıyl

Çerkezköy 9.08.2012 00:13:00 0
İşverene, “EĞİTİM” çağrısı

Çerkezköy Haber- Yaklaşık iki yıldır yürütülmekte olan İş Başı Eğitim Programı ile 2011 yılında 12 kişi firmalarda staj yapma imkanı bulurken, Çerkezköy’de bu yıl ilk 7 ay içinde 9 kişi bu programdan yararlandı. İŞ-KUR, en az lise mezunu olmak şartıyla bir meslek öğrenmek için kuruma başvuran işsiz vatandaşlara staj imkanları tanıyor.

SİGORTAYI VE ÜCRETİ BİZ ÖDÜYORUZ
Bu uygulama ile vatandaşların tezgah başında çalışarak meslek sahibi olmasının hedeflendiğini belirten Türkiye Çalışma ve İş Kurumu Çerkezköy Şube Müdürü Ercan Sözen, “Biz bu programla işsiz vatandaşlarımızı istedikleri bir meslek dalında eğitmeyi ve istihdamını sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca eleman bulamamaktan şikayetçi olan firmalara kendi elemanını yetiştirme imkanı sağlıyoruz. Firmaların İş Başı Eğitim Programı kapsamında eğitecekleri stajyerlerin sigortalarını yatırırken aynı zamanda stajyerlere günlük 20 TL ücret ödüyoruz.” dedi.
20 PERSONELE 1 STAJYER
Bu programdan yararlanmak isteyen firmaların, bünyesinde en az 5 eleman çalıştırması gerektiğini dile getiren Sözen, “Firmaların bize başvurduğu gün itibariyle çalıştırdığı eleman sayısı, geriye dönük son 6 ay içinde çalıştırdığı toplam eleman sayısı ortalamasının üstünde olmalı. Firmaların, çalıştırdığı her 20 personel için 1 stajyer alma hakkı var. Firmalar yanlarına aldıkları personeli haftada 45 saati geçmemek üzere günde en az 5 en çok 8 saat çalıştırabilirler. Staj süresi 6 ayı geçmeyecek.” şeklinde konuştu.
2 YIL BEKLEMENİZ GEREKECEK
Staj süresi bittikten sonra işverenin, arzu ederse eğittiği personeli yanında çalıştırmaya devam edebileceğini ifade eden Sözen, 180 iş gününün ardından eğitim aldığı yerde çalışmaya devam etmeyen kişinin bu programdan tekrar yararlanabilmesi için en az iki yıl beklemesi gerektiğini belirtti. Ağır ve tehlikeli işlerde staj yapacak personel için lise mezunu olma şartının yanında o konuda daha önceden eğitim alma şartının da arandığını söyleyen Sözen, tüm vatandaşları İŞ-KUR’a davet etti ve bu konuda vatandaşlara her türlü desteği vereceklerini dile getirdi740 TL MAAŞ BAĞLANACAK
Çalışma Bakanlığı’nın İş Başı Eğitim Programı’nda yapmayı planladığı yeni düzenlemeler ile İş Başı Eğitim Programlarına katılarak firmalarda staja giden işsizlere 6 ay boyunca İŞ-KUR tarafından 740 TL maaş ödenecek. Bununla birlikte kişilerin sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak.
Haber / Pınar KORKMAZ
 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10