ÇESİAD’ın iftarında bir araya geldiler

Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği (ÇESİAD) tarafından önceki akşam Turkuaz Restaurant’ta düzenlenen iftar yemeğine katılım yoğun oldu.

Çerkezköy 11.08.2012 00:50:00 0
ÇESİAD’ın iftarında bir araya geldiler

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ

Çerkezköy Haber - Endonezya’daki Türk okulunda okuyan Şemsettin İsmail’in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Senegalli Muhammet Başsou’nun eşliğinde edilen dualarla devam etti. Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’nun (TUSKON) tanıtım filminin yer aldığı slayt gösterisinin ardından programın açılış konuşmasını Çerkezköy Ergene Havzası Sanayici ve İş Hayatı Derneği Başkanı Hakan Asbaş yaptı. Suyuyla ve verimli toprakları ile yıllarca hayat veren Ergene Havzası’nın sanayi ve iş dünyası açısından da önemli bir merkez olduğunu ifade eden Asbaş, Ergene konusunda üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

GÖZDE OSB’LERDEN BİRİ

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nin de Türkiye’nin gözde sanayi bölgelerinden biri olduğunu söyleyen Asbaş, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 21 firma, en büyük 500 firma arasında yer aldı. Firma yöneticilerini ve tüm çalışanları kutluyorum” dedi.

AMAÇ TÜRK İŞADAMLARINI YURTDIŞINA AÇMAK
Üyeler dışında ticaretle uğraşanları da TUSKON ve ÇESİAD çatısı altına davet eden Hakan Asbaş “Bizler TUSKON ve ÇESİAD’ın birikimlerini sizinle paylaşmaya, sizlere destek olmaya hazırız” diye konuştu. TUSKON Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık da gecede yaptığı konuşmada TUSKON’un faaliyetlerinden bahsetti. TUSKON’un 7 yıl önce kurulduğunu fakat temellerinin 1990’lı yıllarda atıldığını belirten Kısacık “Biz büyük bir aileyiz” dedi. En önemli amaçlarının ‘Türk iş adamlarını yurtdışına açmak’ olduğunu söyleyen Kısacık “Dünya ticaret köprüsü programı yaptık. On binlerce iş adamını Türkiye’ye getirdik. Türk iş adamlarını yurtdışına götürdük. 2011 yılında 450 iş heyeti düzenledik. 2012 yılında TUSKON Evrensel Fuarcılık adı altında yeni bir fuarcılık şirketi oluşturduk. İş adamlarının katılımını bekliyoruz. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi gibi gözbebeği olan bir bölgede yer alan firmalar bu fuarlardan faydalanacaktır” ifadesini kullandı.
EKONOMİK İBREMİZ YUKARIYA ÇIKSIN
Aynı zamanda Etiyopya Fahri Konsolosu olan İsmail Hakkı Kısacık’a konuşmasının sonunda Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen tarafından plaket takdim edildi. Kısacık, yurtdışında 5’inci temsilciliklerini de önümüzdeki günlerde Etiyopya’da açacaklarını söyledi. İl Müftüsü Mahmut Gürlen de tüm iş adamlarına bereketli, bolluk içinde bir ticaret temenni ederek “Bu memlekette bizim din görevlileri olarak ekonomik ibre aşağıya düşecek diye yüreğimiz titriyor. Ülke olarak ekonomik ibremiz hep daha yukarılara çıksın” dedi.
İRTİBATI ARTIRMALI'YIZ
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de manevi ve milli değerlere sahip, ülkesini seven insanların bir arada toplanıp birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirmesinin çok önemli olduğunu belirtti. İslam dinini diğer dinlerden ayıran çok önemli bir özelliğin olduğunu söyleyen Ertem “İslam’a göre birey manevi hayatını yaşarken toplum değerleri ile de irtibatlıdır. Bulunduğumuz ortamda daha az gelir düzeyindeki kesimlerle irtibatı biraz daha artırmalıyız. Çerkezköy’de yardıma muhtaç insanlar için yardımlarınızı bekliyoruz” dedi. Konuşmasının ardından Ertem’e Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban tarafından plaket takdim edildi. Nazmi Çoban da ÇESİAD’ın çalışmalarına katkı sağlama çabası içerisinde olduklarını belirterek “Bu gecede, bu birlikteliğin, ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.
BU ŞİİR TARİH DEĞİL, HALA İÇİMİZDE
Nazmi Çoban’ın konuşmasının ardından Moldova’dan gelen Andrey Vasilu okuduğu “Sakarya Türküsü” şiirini ile katılımcılara duygulu anlar yaşattı. Sakarya Türküsü’nün tarih olmadığını ifade eden Andrey Vasilu “Bu şiir tarihte değil. Hala her gün hayatımızda şehitlerimiz oluyor” dedi. Şiirin okunmasının ardından, İzmir’in Kiraz ilçesine atanan Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin’e TUSKON Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık tarafından plaket takdim edildi.
TÜRKÇE MUHTEŞEM BİR DİL
Sen Petersburg’daki Türk okulundan mezun olan ve şuanda Almanya’da gazetecilik yapan Timofey Neşitov da programda duygularını dile getirdi. 1990’lı yıllarda Rusya’daki Türk okuluna gittiğini söyleyen Neşitov “Gönül isterdiki bir Rus işadamı da Afrika’da bir Rus okulu açsın ama stratejik olarak değil, insanlık olarak açsın” dedi. Türkçe’nin muhteşem bir dil olduğunu ifade eden Neşitov “Necip Fazıl Kısakürek’in, Bedri Rahmi Gürpınar’ın kitaplarını okurken aldığım hazzı klasiklerimizle kıyaslayabilirim ancak” dedi. Neşitov, Türk okullarını kuran ve destekleyen herkese teşekkür etti.
SPONSORLARA PLAKETLİ TEŞEKKÜR
Nesitov’un konuşmasının ardından sponsorlar Umut Danış, Süleyman Kozuva, Hakan Asbaş, Süleyman Ak, Tahsin Kırmızıgül Mehmet Yüzbaşı, Mustafa Yavuz ve Hanifi Yüzbaşı’ya Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, İlçe Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak ve KOSGEB Tekirdağ Müdürü Özay Cebeci tarafından plaketleri takdim edildi. 
 
 
 
BU YIL 2.’Sİ DÜZENLENDİ
ÇESİAD tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen iftar programına Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy Emniyet Müdürü Murat Kocabıçak, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Veliköy Belediye Başkanı Hanifi Belindir, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Karaağaç Jandarma Karakol Komutanı Kıdemli Başçavuş Musa Aydoğan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcıları Habip Bilgin, Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, İl Genel Meclis Üyeleri Abdurrahman Çiçek, Hasan Karaca, Ercan Çorbacı, Nazmi Duygu, Çerkezköy Belediye Meclis Üyeleri Aynur Düzgünel, Nuran Yeşil, Behçet Güven, Aydın Kırıklar, Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılancı, Veliköy Belediye Meclis Üyesi Şahin Büyükkaban, Kızılpınar Belediye Meclis Üyesi Celal Yeşilyurt, Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ertan Selvili, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Rahmi Yılmaz, Mustafa Asbaş,CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Vahap Akay, 2009 seçimlerinde Demokrat Parti’den Kapaklı Belediye Başkan Adayı olan ve bir süre önce partisinden istifa ederek AK Parti’ye geçen Mustafa Çetin, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek, Özel Çerkezköy Hastanesi Başhekim Yardımcısı İrfan Tombalak, Özel Çerkezköy Hastanesi Müdürü Alper Atasoy, TUSKON Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Kısacık, ÇESİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, dernek üyeleri ile Endonezya, Rusya, Senegal ve Moldova’dan gelen davetliler katıldı.
 
 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER – Faik Onur KAYA

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10