Masa başında emeklilik dönemi

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanan son proje ile emeklilik işlemleri kolaylaşacak. Bu kapsamda SGK çalışanları her ay 50 bin dilekçeyle uğraşmaktan, emekli olacak vatandaşlar ise ellerinde belgelerle kurum

Çerkezköy 12.08.2012 23:25:00 0
Masa başında emeklilik dönemi

Çerkezköy Haber- İnternet ortamından Emekli maaşı bağlama devri başladı, emekli olacak olan kişiler artık emeklilik için SGK’ya gitmek zorunda kalmadan e-devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Yurt genelinde e-devlet üzerinden bir haftada 300 kişi emeklilik için müracaatta bulunurken Sosyal Güvenlik Kurumu Çerkezköy Şubesi Müdürü Yücel İnce Çerkezköy’de bu konuda henüz başvuru olmadığını belirtti.

1 HAFTADA 300 BAŞVURU
10 milyona yakın emekli nüfusuyla 132 ülkeyi geride bırakan Türkiye’de son düzenlemelerle emeklilik işlemleri hızlandırılacak. Yapılan düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle yurt genelinde 1 hafta içinde 300 kişi e-devlet üzerinden emekli olmak için başvuruda bulundu. E-devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşların emeklilik işlemleri elden başvuru yapanlara göre daha hızlı sonuçlandırılacakken vatandaşlar belgelerle, dilekçelerle uğraşmadan bilgisayar başında işlemlerini bitirmiş olacak.
ÇERKEZKÖY’DE BAŞVURU YAPAN YOK
SGK tarafından yapılan bu çalışmalarla esnaf ve işçiler kağıt israfını da bitirmiş oldu. İnternet üzerinden emeklilik talebinde bulunanlara aylıklarının bağlandığı cep telefonlarına mesajla bildiriliyor. Evlerinde emekli aylığına bağlanmak isteyen vatandaşların PTT’den kendilerine ait e-devlet şifresi alarak e-devlete girip SGK’nın 4a-4b-4c ortak hizmetler bölümünden emeklilik işlemlerini başlatması gerektiği bildirildi. Sosyal Güvenlik Kurumu Çerkezköy Şubesi Müdürü Yücel İnce, www.sgk.gov.tr internet adresinden konuyla ilgili ayrıntıları vatandaşlara duyurduklarını belirterek Çerkezköy’de bu konuda henüz bir başvurunun yapılmadığını kaydetti.
ZAMLAR OCAK 2013’TE MAAŞLARA YANSITILACAK
Emeklilik işlemlerinde yapılan düzenlemelerin yanında 1 milyon 943 bin emekliye verilecek intibak zammı çalışmalarında da sona yaklaşılıyor. Şu ana kadar 1 milyon eski SSK emeklisinin intibak zammı hesaplanarak bilgisayar ortamına aktarıldı. 10 ile 339 lira arasında yapılacak intibak artışlarının enflasyon güncellemeleriyle daha da artması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yaptığı açıklamada ekim ayına kadar bütün intibak dosyalarını bitirmeyi hedeflediklerini bildirdi. Ekim ayında emeklilerin vatandaşlık numarası üzerinden ne kadar zam aldıklarını görebilecekleri kaydedildi. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin intibak artışları Ocak 2013 tarihinden itibaren maaşlarına yansıtılacak.
Haber / Pınar KORKMAZ
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10