Huzur Kur-an ve İslam’dadır

İlahiyatçı Doç Dr. Mustafa Karataş, önceki akşam Çerkezköylülerle bir araya geldi. Kur – an okumanın, namaz kılmanın, oruç tutmanın, ibadet ederek Allah yoluna uzanmanın insanlara büyük huzur ve

Çerkezköy 14.08.2012 02:03:00 0
 Huzur Kur-an ve İslam’dadır

Çerkezköy Haber - Çerkezköy Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinliklerinin sonuncusunda İlahiyatçı Doç. Dr. Mustafa Karataş, Çerkezköy’e geldi. Dr. Karataş’ı dinlemek için Anfi Tiyatroya gelen yüzlerce vatandaş, televizyon ekranlarından gördükleri ünlü ilahiyatçıyı yakından görme ve onu yakından dinleme fırsatı buldu. Programın ilk bölümünde Grup Hanedan İlahi Grubunun gösterisi sunuldu. Büyük bir ilgiyle izlenen grup seslendirdikleri ilahilerle vatandaşlara duygu yüklü anlar yaşattı.

BİR HARF ÖĞREN 10 SEVAP KAZAN
Daha sonra Çerkezköy halkının karşısına çıkan Doç Dr. Mustafa Karataş, ‘Allah ‘Kur-an meclisine giren her kulumu affederim’ diyor” şeklindeki sözleriyle sohbetine başlayarak, “Allah kimseyi Kur-an yolundan ayırmasın. Kur-an’da bir harfi öğrenmek 10 sevap kazanmaktır. 3 harfi Elif, Lam ve Min harflerini öğren 30 sevap kazan. Kur-an’da yüzlerce ayette binlerce harfin okunmasının sevabı ise sınırsızdır” dedi.
İBADETİN OLDUĞU EVE ŞEYTAN GİREMEZ
Kur-an’ın candan okunması ve yürekten dinlenmesi gerektiğini belirten Karataş, “Kur-an’ı candan okursak tesir eder. Bir Müslüman Kur-an’ı candan okur ve dinlerse o duyduğu büyük huzur yüzünden okunur. Müminler Kur-an okudukça Allah’a uzanırlar. Rabbin yolundan giderler. Huzura kavuşurlar. Kafirler ise sıkılırlar. İşte Ramazan ayı Kur-an okuma, huzur bulma ve ibadetlerin bol olduğu mübarek aydır. Gençlerimiz Kur-an’a uzanmalı. Bir insan genç iken taşı sıksa suyunu çıkarır. Ama bir gün o gençlik elden gidecek. Ailelerimizin, kızlarımızın, oğullarımızın huzuru Kur-an’dadır. Bir evde Kur – an okunursa, namaz kılınırsa, ibadetler yapılırsa, o eve besmele ile girilir, selam verilerek buluşma sağlanırsa işte o evde huzur vardır. O eve şeytan giremez. O evde de bereket eksilmez. Şeytan duaların çok olduğu eve asla giremez” dedi.
HUZUR KUR-AN'DADIR
Kur-an konulu sohbetinin son bölümlerinde önemli açıklamalarda bulunan ve başından geçen bir olayı anlatan Doç Dr. Mustafa Karataş, “Huzur Kur-an’dadır, İslam’dadır, namazdadır. Huzur parayla, şöhretle değil, imanla, Allah yolunda ibadetle bulunur, kazanılır ve yaşanır” dedi.
TÜM DİNLERİN ÖZÜ İSLAM
Bütün dinlerin özünün İslam olduğunu ifade eden Dr. Karataş, “Allah’ın hükmü asla değişmez. Bütün dinlerde namaz, oruç, kurban, ibadet, dualar vardır. İslam dinine sahip olan bizler çok ama çok şanslıyız. Hıristiyanlık dini ile İslam dini aynıdır. Çünkü Allah aynı kuralları ve ibadetleri yollamıştır. Fakat Hıristiyanlar dinlerini tahrif ettiler. Yanlış ve istedikleri gibi kullandılar. Allah yolunda dinlerinin kurallarını yerine getirmediler” şeklinde konuştu.
10 GÜNDE KUR’AN OKUMAYA BAŞLARSINIZ
Kur-an’ı öpüp, sevmenin de yetersiz olduğunu belirten Doç. Dr. Karataş, “Kur-an’ı okumalıyız. Hem de yürekten okumalıyız. Çünkü kutsal kitabımızın geldiği makam çok yüce ve büyük bir makamdır. Size bir makamdan bir mektup gelse ne yaparsınız? Hemen okur musunuz? Yoksa 40 kat katlayarak bir yere koyar saklar mısınız? Tabiî ki okursunuz. İşte Kur-an’ımızı okuyalım. Sarıp sarmalayıp bir köşeye koymayalım. Kur-an’ı okumak ve öğrenmek sadece 10 gününüzü alır. 10 günde güzel kitabımızı okumaya başlayabiliriz” dedi. PARAYA TAPAN İŞ ADAMI
İnsanların paraya tapmalarının da büyük bir zarar olduğunu hatırlatan Dr. Karataş, başından geçen bir olayda intihar etmek isteyen bir iş adamının paraya taptığı süreci ve paraya verdiği önemi anlatmasını ve paradan daha sonra nefret etmesini anlatan hikayesini Çerkezköylülerle paylaştı. O iş adamının hayatında 2 kez camiye gittiğini ve yıllarca gözünün paradan başka bir şey görmediğini belirten Karataş “İntiharın eşiğinden dönen bu iş adamı iman ederek, 7 günde Kur-an okumaya başladı. Ve o günden sonra Allah yolundan ayrılmayarak cami yaptırdı. Hayır işlerinde yer aldı. Ama paradan nefretini halen sürdürdü” ifadesini kullandı.
BAŞKAN ERTEM’DEN TEŞEKKÜR
Sohbetini dua ile sonlandıran ünlü ilahiyatçı Doç Dr. Mustafa Karataş’a Çerkezköylüler büyük ilgi gösterdi. Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de sahneye gelerek yaptığı kısa konuşmasında Karataş’a teşekkür etti. Başkan Ertem, “Kur-an’ı Kerim kitabımızın indirildiği güne iki gün kala böyle bir gecede değerli hocamızla bir araya geldik. Kur-an’ı bizlere en iyi şekilde anlattı. Mübarek Kadir gecesinde Kur-an’ı bir kez daha ibadetlerimizle okuyacağız. Bu akşamı bizlere yaşatan hocamıza ve siZ değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
MİLLETVEKİLİNİN KISA ZİYARETİ
AK Parti Tekirdağ Milletvekili Özlem Yemişçi ise kısa süreli katıldığı programda yaptığı konuşmasında Ramazan etkinliklerinin önemini hatırlatarak, etkinliklere vesile olanlara teşekkür etti. Programa Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil ve yüzlerce Çerkezköylü de katıldı.
 

Haber / Mustafa KOCABAŞ - Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10