Çerkezköy’ün gururu oldu

Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi Fevzi Mehmet Kuyumcu, 20. Ulusal Kimya Olimpiyatı 1. Aşama Sınavı’nda Çerkezköy’ün ve Tekirdağ’ın gurur kaynağı

Çerkezköy 14.08.2012 02:35:00 0
Çerkezköy’ün gururu oldu

Çerkezköy Haber- Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Fevzi Mehmet Kuyumcu’nun, 20. Ulusal Kimya Olimpiyatı 1. Aşama Sınavı’nı kazanarak elde ettiği başarının, Tekirdağ genelinde tüm branşlarda elde edilmiş tek başarı olduğu belirtildi.

ÜÇ OKULDAN BİRİYİZ
Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar, 11. sınıf öğrencisi Fevzi Mehmet Kuyumcu’nun, bu yıl 20.’si düzenlenen Ulusal Kimya Olimpiyatı 1. Aşama Sınavı’nda ilk 35’e girerek büyük bir başarı elde ettiğini ifade etti. Söz konusu başarının Tekirdağ’da tüm branşlarda elde edilen ilk ve tek başarı olduğunu söyleyen İsmail Sayar, “Ulusal Kimya Olimpiyatı tarihinde bu sınavı kazanan 2. Devlet Anadolu Lisesi olduk. Bu yıl Ulusal Kimya Olimpiyatı 1. Aşama sınavını kazanan 3 Devlet okulundan biri olduk. Bu bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Diğer iki Devlet Okulu ise İzmir Fen Lisesi ile İstanbul Atatürk Fen Lisesi oldu” dedi.
35 ÖĞRENCİDEN 9’U DEVLET OKULLARI’NDAN
Fevzi Mehmet Kuyumcu’nun 25 Ağustos-8 Eylül tarihleri arasında Afyon Sandıklı Park Termal Otel’de düzenlenecek olan TUBİTAK Kimya Olimpiyatı Yaz Okulu’na davet edildiğini belirten İsmail Sayar, “Yaz Okulu’na katılmaya hak kazanan 35 öğrenciden 9’u Devlet Okulu öğrencisi. Öğrencimiz de bunlardan biri” diye konuştu.  

LYS’DEN EK PUAN KAZANACAK

Fevzi Mehmet Kuyumcu’nun iki haftalık Yaz Okulu Kampı sonunda Aralık Ayı’nda 2. Aşama sınavına gireceğini söyleyen HFZ Anadolu Lisesi Müdürü İsmail Sayar, “Öğrencimiz bu sınavı kazandığı takdirde TUBİTAK bursu, Olimpiyat Takımı’na katıldığında da LYS Sınavı’nda ek kat sayı ile ek puan kazanacak. Bu kendisi için büyük bir fırsat” dedi. Sayar, Çerkezköy Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi olarak Fizik, Matematik ve Biyoloji olmak üzere 3 gruba daha sahip olduklarını ve bu gruplarda bulunan öğrencilerden de büyük başarılar beklediklerini kaydetti.  
TUBİTAK’I MAHKEMEYE VERDİ
Geçtiğimiz yıl yapılan Ulusal Kimya Olimpiyatı Sınavı’nda Ramazan Orhan isimli öğrencilerinin 36.5 net yaptığını ve 1.5 net ile 1. Aşama Sınavı’nı kazanamadığını anımsatan Sayar, “Sınavda sorulan bir soruya itiraz edildi. Öğrencimiz Ramazan Orhan bu soru ile alakalı olarak TUBİTAK’ı mahkemeye verdi. Mahkeme halen devam ediyor” dedi.
ÜTÜ MASASINDA DERS ÇALIŞTIĞIMIZ ANLAR OLDU
4 yıldır Kimya öğretmeni olarak Hacı Fahri Zümbül Anadolu Lisesi’nde çalıştığını ve TUBİTAK’ın Kimya öğretmenlerine yönelik düzenlediği Olimpiyat Kursu’nun 1 kademe, 2. kademe ve 3. kademesini tamamladığını söyleyen Murat Altunkaya da, “Her yıl sene başında belirlenen öğrencilerle Kimya Olimpiyat Grubu kuruyoruz. Hem öğle aralarında hem de ders çıkışlarında öncelikle lise müfredatını bitirdik. Ardından Okul Aile Birliği tarafından öğrencilerimiz için alınan üniversite kitaplarından da üniversite müfredatını bitirdik. Son olarak da şimdiye kadar çıkmış tüm TUBİTAK Kimya Olimpiyatı sorularını çözdük. Çözemediğimiz soruları, üniversitelerdeki hocalarımıza mail aracılığı ile yolladık ve çözümlere ulaştık. Yeri geldi ben öğrencilerimin evine gittim, yeri geldi onlar benim evime geldi. Birlikte ütü masası üzerinde bile ders çalıştığımız anlar oldu. Başarı bu şekilde geldi” dedi. 
 

Haber / Ahmet KARDEŞ

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10