Otomobilin her yerinden uyuşturucu çıktı

İstanbul Narkotik Polisi, Türkiye'ye geçtiğimiz ay giriş yapan İtalyan uyruklu Emılıano B.'nin uyuşturucu kuryesi olduğunu ve ülkesine uyuşturucu götürme hazırlığı yaptığını tespit etti.

Tekirdağ 15.08.2012 20:39:00 0
Otomobilin her yerinden uyuşturucu çıktı
Çerkezköy Haber -  Bunun üzerine harekete geçen ekipler Audi marka otomobille İstanbul'a gelen İtalyan zanlıyı takibe aldı. Yapılan takipte Emiliano B.'nin Büyükçekmece'de bir adrese uğradığı ve burada İbrahim S. ile buluştuğu tespit edildi. Bir uyuşturucu şebekesinin depocusu olduğu iddia edilen İbrahim S. otomobilin gizli bölmelerine uyuşturucuları yerleştirdi. Daha sonra Emiliano B. uyuşturucu zulalanmış otomobiliyle ülkesine dönmek üzere yola çıktı.
.
TEKİRDAĞ’A KADAR TAKİP ETTİLER
İstanbul Narkotik polisi, Büyükçekmece'den Kapıkule'ye doğru hareket eden zanlıyı takip etmeye devam ederek İtalyan Emiliano B.'nin her adımını izledi ve yolda kimseyle görüşüp görüşmeyeceğini belirlemek istedi. İtalyan uyruklu zanlı Tekirdağ'a ulaşmasına rağmen kimseyle görüşmeyince İstanbul Polisi, Tekirdağ Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün desteğiyle gerçekleştirdiği operasyonla otomobili durdurdu. İtalyan kurye Emiliano B. gözaltına alınırken, Büyükçekmece'de düzenlenen eş zamanlı operasyonda da uyuşturucuyu otomobile yükleyen İbrahim S. gözaltına alındı.
 
43 KİLO EROİN BULUNDU
Emniyet otoparkına çekilen araçta yapılan incelemede, özel eğitimli narkotik köpeğinin belirlediği yerler söküldü. Otomobilin ön sağ zemin döşemesinin altında, arka tamponun iç bölümünde ve 2 koltuk arasındaki metal bir kapağın altında paketler halindeki uyuşturucular bulundu. Araçta 83 paket halinde toplam 43 kilo 74 gram eroin ele geçirildi. Aracın uyuşturucu sevkıyatı için özel olarak yaptırıldığı iddia edildi. Gözaltına alınan 2 zanlı emniyetteki sorgularının ardından İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemeye çıkan zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Haber / Cihangir ARIK


0282 726 91 91
0282 747 65 10