İlahiyat ve Veterinerlik Fakültesi geliyor

MHP Tekirdağ Milletvekili Bülent Belen, Tekirdağ’a açılması planlanan İlahiyat Fakültesi ile ilgili açıklama yaptı.

Tekirdağ 16.08.2012 21:30:00 0
İlahiyat ve Veterinerlik Fakültesi geliyor

DİN GÖREVLİLERİ FAKÜLTE MEZUNU OLMALI

Çerkezköy Haber - Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde açılacak olan İlahiyat ve Veterinerlik Fakültelerinin geç kalınmış programlar olduğunu fakat gerçekleşmesinin kendisini memnun ettiğini belirten Belen din görevlilerinin artık fakülte mezunu olmasının çok önemli olduğunu ifade etti. İmam Hatip Lisesi'ni bitiren gençlerin lisans eğitimlerini tamamlayarak fakülte mezunu din adamı olmaları gerektiğini belirten Belen, bu sayede insanlara ulaşılması ve İslam dininin uygulanması ile ilgili konuların daha kolay hale geleceğini söyledi.

VATANDAŞLARDAN DESTEK İSTEDİ
Çorlu'da yıllar evvel İmam Hatip Lisesi Yaptırma Derneği’nin yönetim kurulunda yer alarak bir İmam Hatip Lisesi yapılmasına aracı olduklarını söyleyen Milletvekili Bülent Belen, Çorlu’da imam hatip lisesi için yeni bina yapıldığını anımsatarak inşaat için vatandaşlardan maddi manevi destek istedi.
 
EKSİKLİK GİDERİLECEK
Bunun dışında NKÜ bünyesinde bir de Veterinerlik Fakültesi açılacağını ifade eden Belen, Trakya Bölgesi’nin hayvancılık açısından her türlü hastalıktan ari bir bölge olduğunu, Trakya’nın hayvancılık konusunda damızlık üretim merkezi olmasına karşın bölgede yer alan 3 ilde de Veterinerlik Fakültesi bulunmadığını söyledi. Bülent Belen, açılacak olan Veterinerlik fakültesi ile bu eksikliğin de giderileceğini ifade etti.
 
Haber / Gökhan TEKER
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10