Vatandaşın bayram telaşı

Ramazan Bayramı öncesinde vatandaşları bayram alışverişi telaşı sardı. Bayram alışveriş yapmak isteyen bazı vatandaşlar mağazaları tercih ederken bazı vatandaşlar ise Çerkezköy Halk Pazarı

Çerkezköy 17.08.2012 21:02:00 0
Vatandaşın bayram telaşı

Çerkezköy Haber - Ramazan Bayramı öncesi bayram alışverişlerini sıklaştıran vatandaşlar çarşı pazara akın ediyor. Hava sıcaklığının zaman zaman 40 derecelere ulaştığı Çerkezköy’de vatandaşlar, alışverişlerini iftar sonrasına bırakıyor.

ESNAF DERT YANDI
Bayram öncesi bayramlıklarını almak için perşembe pazarına akın eden Çerkezköylüler, fiyatlardan ise memnun kalmadı. Bazı vatandaşlar bayramlıklarını alırken, bazı vatandaşlar ise alışverişi arefe gününe bıraktı. Vatandaş pazarın pahalı olmasından, esnaf ise kalabalığa rağmen alışverişin bekledikleri düzeyde olmamasından yakındı.
 
PAZARDA SATIŞLAR DURGUN
Pazarda fiyatların mağazalara göre daha uygun olduğunu belirten Çerkezköy Pazarcılar Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Aydemir “Satışlar birkaç haftadır durgun. Çerkezköy’de kesinlikle bayram havası yok. Esnafımız bayram öncesi mallar getirdi, ancak açılmamış torbalar tezgah altında duyuyor” diye konuştu.
 
 
BUGÜN DE PAZAR KURULACAK
Yoğunluğun arefe günü artacağını söyleyen Aydemir “Arefe günü pazar kurulacak. Vatandaşlar arefe günü de alışverişini yapabilecek. Durum böyle olunca yoğunluğun daha da artmasını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu alışkanlıktan veya maddi durumdan dolayı bayram alışverişini son güne bırakıyor. Bayram öncesi son gün olan Arife gününde alışveriş telaşı yoğun olacak” dedi.
 
4 KİŞİLİK AİLE 100 TL’YE GİYENEBİLİYOR
Çerkezköy Halk Pazarı’nda herkesin bütçesine uygun malların satıldığını söyleyen Aydemir “Bayram kıyafeti olarak pantolonların, tişörtlerin, badilerin, eteklerin yani kısacası tüm giyim ürünlerinin bulunduğu pazarda rengarenk çocuk kıyafetleri de vatandaşların oldukça ilgisini çekiyor. Pazarımızda satışa sunulan mallarımız mağazadaki fiyatlar ile aynıdır. Bayramda dört kişilik bir aile 1.kalite 200 TL, 2.kalite 150 TL, 3.kalite ise 100 TL’ye giyinebilirler. Vatandaşlarımız kesinlikle pazardan elleri boş dönmeyecekler” dedi.
 
Haber / Faik Onur KAYA
 

0282 726 91 91
0282 747 65 10