Balıklar deprem paniğine neden oldu

Tekirdağ'da çok sayıda balığın deniz yüzeyine çıkması sonucu vatandaşlar 'deprem paniği' yaşadı. Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fuat 'Denizdeki kirlilik ve deni

Tekirdağ 22.08.2012 22:55:00 0
Balıklar deprem paniğine neden oldu

Çerkezköy Haber - Marmara Denizi'nin Tekirdağ açıklarında deniz yüzeyine çıkan çok sayıda balık görenleri hem şaşırttı hem de deprem söylentilerine neden oldu.

HAREKETLİLİK GÖZLEMLEMEDİK
Balık ölümlerinin depremle alakalı olduğunu düşünmediğini söyleyen Doğa Hareketleri Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Fuat Agalday, birçok noktada deprem hareketlerini ölçüm istasyonlarının olduğunu belirterek “Bu istasyonlarda herhangi bir hareketlilik gözlemlemedik. Denizdeki kirlilik ve deniz suyunun aşırı ısınması nedeniyle balıkların oksijensiz kaldıklarından su yüzeyine çıkması söz konusu olabilir" dedi.
 
HAYVANLARA YAŞAM ALANI BIRAKMADIK
Tekirdağ sahillerinde ilk defa böyle bir durumla karşılaştığını belirten Ayşe Demir adlı vatandaş ise, balıkların toplu halde su yüzüne çıktığını ifade etti. Bu durumun suyun oksijensiz kalmasından kaynaklanıyor olabileceğini ifade eden Demir “Balıklar su yüzüne oksijen almaya çıkıyor. Deniz kirliliğinden kaynaklanıyor olabilir. Manzara bizim için güzel gözükse de balıklar için hiç de hoş değil. Balıklar şu an ölmek üzereler. Hepsi sahile vurmuş durumda, denizin her tarafına çöp atıyoruz. Her taraf kirli. Hayvanlara yaşam alanı bırakmadık" dedi.
 
 

Haber / Türker ÖZKAN

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10