Terör batağı kurutulmalıdır

MHP Çerkezköy İlçe Başkanı Mustafa Ordu, Gaziantep’teki hain saldırı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin pkknın sonlandırılmasına yönelik tespitleri ile ilgili basın açıklaması y

Çerkezköy 22.08.2012 23:34:00 0
Terör batağı kurutulmalıdır

ORTADOĞU PROJESİ SAAT GİBİ İŞLENİYOR

Çerkezköy Haber - Dün saat 09.00’da İlçe Başkan Yardımcısı Ali Dönmez ile birlikte İlçe Teşkilatı’nda açıklama yapan Ordu “Büyük Ortadoğu Projesi’’nin planları saat gibi işlemekte ve mesafe almaktadır. Saddam’ı idam edenler, Bin Ali’yi kaçırtanlar, Hüsnü Mübarek’i yargılayanlar, Muammer Kaddafi’yi linç edenler aynı küresel ve kirli planlamanın tarafları ve aktörleridir” dedi.

9 YILDA 942 ŞEHİT
Bu aktörlerin Türkiye’de yaptıklarına ilişkin de konuşan Ordu “Ülkemizde 9 yılda 942 şehit verildi. Milletimizin aldıkları tertemiz,analarının ak sütü gibi helal oylara rağmen AKP, CHP ve bdp’nin kanlı örgüt pkk ile yakın teması ve onu destekler nitelikteki girişimleridir. AKP ‘li milletvekili Cuma İçten pkk‘lılar için ‘’Onlar benim canım,ciğerim’’ diyebiliyorsa, CHP’li Salih Sümer ‘’12 gerillanın (pkk’lı) yaşamını yitirmesinden üzüntü duyduk’’ diyorsa, CHP milletvekili Hülya Güven pkklıları şehit ilan edebiliyorsa, bdpliler her ortamda , milletimizin gözü önünde eli kanlı terör örgütü mensupları ile kucaklaşabiliyorsa ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde ‘’açılım’’ bahane edilerek bu üç parti elbirliği yapıp bir araya gelebiliyorsa, en nihayetinde bunların sonucu olarak Gaziantep’ imizde 9 vatandaşımızı öldürüp, 66 vatandaşımızı yaralayabiliyorsa korkarız ki bu mecliste yer alan AKP , CHP ve bdp milletimize dönüp: ‘’Unutma oyu bize sen verdin, verilen şehitlerin sorumlusu da sensin’’ derse hiç kimse şaşırmamalıdır” diye konuştu.
 
“KANDİL’İ DÜMDÜZ ETMELİDİR”
MHP’nin halktan aldığı oyların hiçbirine ihanet içinde bulunmayacağını, ‘Satanlardan, Kaçanlardan, Yılanlardan’ olmayacağını ifade eden Ordu “MHP bu iddia ve söylemini yüce Türk milletinin önünde namus ve şeref sözü olarak zaten vermiştir” dedi. Ordu, karanlık ortamı sonlandırıp, terör bataklığının kurutulması için MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin çözüm önerilerini de şu şekilde paylaştı: “Hükümet meclisten aldığı sınır ötesi harekat iznini devreye sokmalı ve Kandil’i dümdüz etmelidir. Pkk terör örgütü ön şartsız ve hiç bir mazaret ileri sürmeden silahlarını bırakmalı ve teslim olmalıdır veya militanlar son ferdine kadar teslim alınmalıdır. Türk adaleti bölücü örgüt üyeleri hakkında gereğini yapmalı ve pkklılar verilecek cezaları çekmelidir. KCK davası ile birleştirilerek kapsamlı ve çok yönlü bir bölücülük soruşturması açılmalıdır. Kürt kökenli kardeşlerimiz kesinlikle terör örgütüyle ilişkilendirilmemeli, bireysel haklarıyla ilgili çalışma ülkemizin diğer yörelerinde olduğu gibi hayata geçirilmelidir. Türk kimliğinin birleştirici, kapsayıcı ve yapıştırıcı özelliğiyle sahip çıkılmalı , ‘’Türkiyelilik’’ zırvasından vazgeçilmelidir. Doğu ve Güneydoğu’nun sosyo-ekonomik ölçekteki kalkınması için harekete geçilmeli, Kürt kökenli kardeşlerimizin işsizlik ve yoksulluk sorunları kökünden bitirilmelidir. Irak merkezi yönetimi kendi topraklarındaki terör örgütü yuvalarını ya defetmeli yada Türkiye’nin müdahalesine saygı göstermelidir. Üçlü mekanizmalarla vakit kaybedilmemeli, ABD’den insansız hava araçları değil, kararlı ve sonuç alıcı hamleler talep edilmeli ve bu konuda tavizsiz olunmalıdır”
 
BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ
Terörün kader kader olmadığını belirten Ordu “Şayet siyasi irade olursa, inanç ve mücadele ruhu ortaya çıkarsa, Allah’ın izni ile her şeyin üstesinden gelinmesi kaçınılmaz olacaktır” diyerek şehit Mehmetçiklerin ve Gaziantep’teki saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile Türk milletine başsağlığı diledi.
 
 

Haber / Gülveren VATANSEVER

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10