“İktidar ülkemizin başına çorap örüyor”

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Gaziantep’te meydana gelen terör saldırılarını kınadı.

Çerkezköy 22.08.2012 23:38:00 0
“İktidar ülkemizin başına çorap örüyor”

GİDEREK ARTACAĞINI GÖSTERİYOR

Çerkezköy Haber - Son günlerde Foça’da yapılan terör saldırısında 2 askerimizin şehit olduğunu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırıldığını, Şemdinli yolunda bir partinin milletvekillerinin terör örgütü silahlı elemanları tarafından karşılandığını, Gaziantep’te yapılan insanlık dışı saldırıda da 4’ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiğini ve 69 vatandaşın yaralandığını söyleyen Dündar Orhan “Bu olaylar birbirini tamamlayan ve terörün şiddeti ile yaygınlığının, giderek artırılacağını gösteren olaylardır. Ne yazık ki dışarıdan bakan bir göz bugün Türkiye’yi; Irak, Afganistan, Libya ve Suriye’yi izlediği gibi görmektedir. Sokakları güvensiz, yürürken, otobüse binmişken her an herkesin bir terör saldırısıyla hayatını kaybedebileceği bir ülke” dedi.
 
KANALİZE ETMEK İÇİN KULLANILABİLİR
Terör örgütünün; emperyalizmin Ortadoğu’yu şekillendirme çabaları ve bu kapsamda güncel olarak, Suriye’de gerçekleştirmeye çalıştığı yönetim değişikliğinin sağladığı uygun ortamı değerlendirmek maksadıyla, eylemlerini artırma gayretine girişebileceğini ifade eden Orhan “Diğer bir tehlikenin de, siyasi iktidarın, halkta infial uyandıran bu eylemleri, kamuoyunu olası bir Suriye müdahalesi için kanalize etmek maksadıyla kullanabilmesi olduğunu bildirmiştik. Ülke içinde terör saldırıları artarken güvenlik kuvvetlerinin dikkatini içeriye, bu tehlikeye çevirebileceği, beklenmesi gereken bir durumdur. Aynı zamanda Suriye’ye yönelik bir müdahale beklentisinin yaratılması, çelişki gibi görünmektedir. Oysa Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) planlayıcılarının bakışıyla bakıldığında, çelişkinin olmadığı ve olayların akışının, istedikleri yönde ilerlediği görülmektedir” ifadesini kullandı.
 
DEVAMINI İSTİYORLAR
“Türkiye’nin, Suriye’ye doğrudan askeri bir müdahalesine gerek kalmadan Lojistik Üs konumunu devam ettirmesi, Suriye’de mevcut yönetime karşı savaşan isyancılara sağladığı desteği sürdürmesi, bu arada Suriye’nin kuzeyine yerleşen Barzani-pkk terör örgütü unsurlarının, konumlarını pekiştirmeleri, devamını istedikleri bir durumdur” diyen Orhan açıklamasını şöyle sürdürdü: “Buna koşut olarak Türkiye’de artarak sürdürülecek ve halkta yılgınlık yaratmayı amaçlayan saldırılarla, ülkemizin bir parçasının, siyasi baskılarla Irak ve Suriye kuzeyinde yaratılacak paçavra devlete yamanması planının uygulandığı görülmektedir”
 
İKTİDAR, ÜLKEMİZİN BAŞINA ÇORAP ÖRÜYOR
Türkiye Cumhuriyeti; gerek Cumhuriyet rejimi, gerekse ülke ve millet bütünlüğü açısından tarihinin en kritik döneminden geçerken, siyasi iktidarın; “demir ağlarla örmüşsünüz, ne ördünüz?” polemiğiyle, Atatürk dönemiyle hesaplaşmanın derdinde olduğunu öne süren ADD Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan “Atatürk döneminde ülkenin yalnız demiryollarıyla değil, sanayi tesisleriyle de örüldüğü ne kadar gerçekse, mevcut siyasi iktidarın ülkemizin başına olmadık çorapları ördüğü de o kadar gerçektir. Meclis çalıştırılmalı ve halk gerçekleri görmelidir” dedi.
 
 

Haber / Cem BÜLBÜL

 

0282 726 91 91
0282 747 65 10